x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Viorica Dăncilă, la Forumul Economic și Comercial de la Dubrovnik

Viorica Dăncilă, la Forumul Economic și Comercial de la Dubrovnik

12 Apr 2019   •   15:03
Viorica Dăncilă, la Forumul Economic și Comercial de la Dubrovnik
Sursa foto: foto: gov.ro

Premierul Viorica Dăncilă a participat vineri, la Dubrovnik, la deschiderea Forumului Economic şi Comercial, care are loc în marja Summitului şefilor de Guvern ai formatului cooperării 16+1/ Europa Centrală şi de Est - R. P. Chineză, în cadrul reuniunii fiind inaugurat şi site-ul web al Mecanismului de Coordonare a IMM-urilor în formatul 16+1, administrat de Croaţia.
Potrivit unui comunicat al Guvernului, au participat la Forum, alături de premierul Viorica Dăncilă, viceprim-ministrul Viorel Ştefan, coordonatorul Comitetului interministerial pentru proiectele de cooperare economică cu R. P. Chineză, şi ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan-Radu Oprea.
"Forumul Economic şi Comercial din acest an a reunit peste 900 de reprezentanţi din statele participante la formatul de cooperare 16+1. Din România au fost prezenţi operatori economici din domeniile energie, IT&C, petrol, turism, educaţie, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi ai unor organizaţii non-guvernamentale cu profil economic. Prezenţa acestora la Forum este parte a efortului mai amplu de a stimula implicarea firmelor româneşti în cooperarea în cadrul formatului 16+1, având în vedere oportunităţile oferite de acest mecanism ce vizează dezvoltarea conectivităţii dintre Asia şi Europa", se arată în comunicatul citat.
Participanţii la Forum au avut oportunitatea de a-şi prezenta oferta de produse şi servicii şi de a discuta cu partenerii actuali şi potenţiali. Au fost prezenţi atât producători şi furnizori, cât şi achizitori, dezvoltatori de produse şi investitori, menţionează sursa citată.
"Forumul de Afaceri a avut ca obiective promovarea interacţiunii directe, precum şi consolidarea relaţiilor între parteneri, furnizori, consumatori şi investitori, identificarea de noi oportunităţi de afaceri cu produse şi servicii, schimbul de informaţii privind evoluţiile economice şi comerciale recente. Totodată, în cadrul Forumului a fost inaugurat site-ul web al Mecanismului de Coordonare a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii în formatul de cooperare 16+1, administrat de Croaţia", precizează Guvernul.
Conform comunicatului, şefii delegaţiei au vizitat apoi Expoziţia privind cooperarea în domeniul educaţiei între statele din Europa Centrală şi de Est şi R. P. Chineză, au asistat la dezvelirea Plăcii memoriale a Centrului de Parteneriat Global şi s-au întâlnit cu oamenii de afaceri participanţi la reuniunile B2B (business-to-business) din cadrul Forumului.
În marja Summitului 16+1 a fost adoptată Iniţiativa de cooperare pentru susţinerea dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii în cadrul Acordului de asociere interbancară China - Europa Centrală şi de Est.
"România susţine cooperarea economică, socială şi teritorială între ţările participante, promovând proiecte la care să se participe în formatul de cooperare 16+1, de natură să întărească cooperarea regională cu Republica Populară Chineză", se mai arată în comunicat.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Viorica Dăncilă