x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Viorica Dăncilă: Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene a finalizat 62 de dosare

Viorica Dăncilă: Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene a finalizat 62 de dosare

27 Feb 2019   •   17:12
Viorica Dăncilă: Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene a finalizat 62 de dosare

Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene a finalizat 62 de dosare în primele două luni de mandat, a anunţat premierul Viorica Dăncilă, miercuri, în deschiderea şedinţei de guvern, menţionând că va prezenta pe larg rezultatele României în acest domeniu săptămâna viitoare.
"Preşedintele spunea în urmă cu câteva luni că România nu este pregătită pentru exercitarea Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene. Realitatea a dovedit însă că România înregistrează rezultate remarcabile în mandatul pe care-l deţine, activitatea echipei noastre fiind apreciată de partenerii europeni", a afirmat şefa Executivului.
Astfel, a evidenţiat ea, în aproape două luni de mandat, "Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene a finalizat nu mai puţin de 62 de dosare, din care 34 au fost deja aprobate de ambasadorii statelor membre".
"Avem o activitate intensă şi vom continua cooperarea strânsă cu Parlamentul European, cu Comisia Europeană, cu statele membre, pentru a găsi soluţii cât mai bune pentru viitorul Uniunii Europene", a adăugat ea.
Viorica Dăncilă a mai afirmat că va prezenta pe larg aceste rezultate.
"Săptămâna viitoare am să prezint în faţa tuturor, pe larg, într-o declaraţie de presă, rezultatele excepţionale pe care Guvernul le-a obţinut în aceste două luni de mandat", a spus premierul. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Viorica Dăncilă