x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vizite externe: Funar cere rapoarte preşedintelui şi premierului

Vizite externe: Funar cere rapoarte preşedintelui şi premierului

de Jurnalul National    |    07 Sep 2007   •   00:00

Senatorul PRM Gheorghe Funar va depune, luni, un proiect de lege care prevede obligarea premierului şi invitarea preşedintelui Romăniei de a prezenta rapoarte in Parlament despre rezultatele vizitelor externe intreprinse, transmite corespondentul Mediafax.

Funar a declarat intr-o conferinţă de presă, că a găndit acest proiect deoarece a constatat că niciodată şeful statului sau primul ministru nu prezintă opiniei publice concluziile deplasărilor in străinătate.

"Proiectul vizează darea unor rapoarte in urma vizitelor in străinătate sau a vizitelor efectuate de conducătorii altor state in Romănia. Un raport să fie prezentat semestrial de primul ministru cu privire la contractele economice incheiate sau alte acorduri sau tratate şi să raporteze ce intălniri a avut cu comunităţile romăneşti şi problemele lor", a afirmat Funar.

Proiectul prevede, de asemenea, invitarea in faţa Parlamentului, tot semestrial, a preşedintelui Romăniei pentru a prezenta mesaje referitoare la aceleaşi probleme. In opinia senatorului PRM, cetăţenii Romăniei au rămas cu impresia că preşedintele şi premierul au plecat in străinătate "ca să aibă de unde veni acasă".

×
Subiecte în articol: politic