x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vlad Voiculescu: În MS şi instituţiile din subordine, profesionalismul trebuie dublat de integritate

Vlad Voiculescu: În MS şi instituţiile din subordine, profesionalismul trebuie dublat de integritate

16 Oct 2016   •   20:50
Vlad Voiculescu: În MS şi instituţiile din subordine, profesionalismul trebuie dublat de integritate

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, anunţă că va fi investigată situaţia privind arondarea candidaţilor pentru examenul de specialist către o comisie sau alta, subliniind că "în MS şi în instituţiile din subordine, ca şi în spitalele din România, profesionalismul trebuie să fie dublat de integritate".

"Arondarea candidaţilor pentru examenul de medic specialist către o comisie sau alta se face în ordine alfabetică, în funcţie de numele de familie al candidatului. Se pare însă că unii funcţionari din Ministerul Sănătăţii şi/ sau de la Centrul Naţional de Dezvoltare Profesională în Domeniul Sanitar mai greşesc câte o literă sau confundă numele de familie cu prenumele. Astfel de greşeli apar anul acesta în 11 comisii de examen, toate din centrul universitar Bucureşti. Atunci când această mică încurcătură schimbă persoanele care examinează viitorii medici specialişti, lucrurile nu mai ţin de domeniul unei simple erori birocratice. În Ministerul Sănătăţii şi în instituţiile din subordine, ca şi în spitalele din România, profesionalismul trebuie să fie dublat de integritate. Vom investiga situaţia. Între timp, îi încurajez pe candidaţi să îşi verifice cu atenţie numele trecut pe listă", a scris duminică seara ministrul Vlad Voiculescu, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit site-ului MS, Ministerul Sănătăţii organizează în perioada 19 octombrie - 19 noiembrie sesiune de examen pentru obţinerea titlului de specialist, pentru medicii, medicii dentişti şi farmaciştii care finalizează pregătirea în specialitate până la data de 31 decembrie 2016, cu respectarea prevederilor ordonanţei 18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului, cu modificările şi completările ulterioare.

×