x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică VOICULESCU DESPRE BĂSESCU/"Intrigant, iresponsabil, pescar în ape tulburi"

VOICULESCU DESPRE BĂSESCU/"Intrigant, iresponsabil, pescar în ape tulburi"

13 Mar 2009   •   00:00
VOICULESCU DESPRE BĂSESCU/"Intrigant, iresponsabil, pescar în ape tulburi"

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, i-a trimis ieri o scrisoare deschisă preşedintelui Traian Băsescu  în care îl acuză că e interesat doar să câştige o campanie electorală şi că îi expune pe români la riscuri, provocând "instabilitate şi haos politic". Redăm integral conţinutul acestei scrisori.



"Domnule preşedinte,

Vă adresez acest mesaj pentru a vă atrage atenţia asupra riscurilor la care îi expuneţi pe români, dacă veţi continua şi în această perioadă de criză, să provocaţi instabilitate şi haos politic.

Trecând peste derapajele dumneavoastră uzuale - logice sau de exprimare - de genul celor prin care transformaţi pensionarii în asistaţi social, desconsiderând astfel dreptul obţinut după o viaţă de muncă. Trecând peste momentele de confuzie, în care contraziceţi astăzi ce aţi declarat ieri, în probleme grave pentru care populaţia aşteaptă claritate şi consecvenţă, cum este cazul acordului cu FMI. Trecând peste provocările pe care le stimulaţi la adresa unei părţi a Guvernului, pentru interesul personal de mai multă putere şi peste acuzaţiile perfide la adresa presei care vă critică.

Trecând peste toate acestea, cel mai important lucru în această perioadă de criză, rămâne voinţa de a căuta stabilitatea, controlând apetenţa dumneavoastră pentru conflict. Toate consecinţele greşelilor dumneavoastră de până acum pălesc în faţa riscului ca şi în această perioadă extrem de sensibilă, să fiţi generatorul de instabilitate, de haos, de conflict politic. Un factor agravant al crizei, în locul mediatorului către o soluţie. Un pescar în ape tulburi, în locul unui preşedinte cu un proiect clar. 

Toate greutătile vieţii de zi cu zi a românilor pălesc în faţa riscului de a fi nevoiţi să parcurgă perioada de criză economică, cu un preşedinte interesat doar să câştige o campanie electorală.

Observ deja, că în locul soluţiilor la criză, românii primesc mişculaţiile unui intrigant, care aleargă obsedat după preţioasa putere, fără să-şi dea seama că în jurul lui este cutremur. Primesc sforăriile unui iresponsabil, dornic doar să sară la gâtul adversarilor politici.

Românii au nevoie, mai mult ca oricând, de un preşedinte responsabil, care să-i ajute să traverseze perioada de criză cu pierderi minime. Românii au nevoie de soluţii, de linişte şi de preocupare pentru problemele lor de zi cu zi, agravate acum de dificultăţile economice. Vă atrag deci atenţia că este nevoie, măcar acum, să fiţi preşedintele de care românii au nevoie. Şi nu uitaţi, domnule preşedinte că fiecare pasăre tot pe limba ei piere.

Cu sinceritate,

Dan Voiculescu"

×
Subiecte în articol: politic