x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vosganian: Bugetul pe 2012, rezultatul buimăcelii şi al tentaţiilor viclene

Vosganian: Bugetul pe 2012, rezultatul buimăcelii şi al tentaţiilor viclene

01 Noi 2011   •   11:27
Vosganian: Bugetul pe 2012, rezultatul buimăcelii şi al tentaţiilor viclene

USL ar putea ataca bugetul pe 2012 la Curtea Constitutionala, a declarat la RFI vicepresedintele PNL, Varujan Vosganian. "E limpede ca trebuie o schimbare de atitudine. Altminteri, cobalto-terapia asta nu va face decat sa cronicizeze agonia in care se afla Romania", a spus senatorul liberal.

In cazul in care bugetul pe 2012 va trece de Parlament fara amendamentele Opozitiei, Varujan Vosganian nu exclude sesizarea Curtii Constitutionale. "La Curtea Constitutionala mergi atunci cand se fac abateri de la lege. Daca de pilda Guvernul va ignora legea privind indexarea pensiilor, fireste ca vom recurge la Curtea Constitutionala, pentru ca intr-un stat de drept nu poti printr-o lege anuala sa modifici o lege care are aplicabilitate pe un termen mai indelungat. S-a mai procedat asa in trecut si Guvernul ar trebui sa invete aceasta lectie: de cate ori bugetul a ignorat legile in vigoare, beneficiarii acelor legi au dat statul in judecata si au castigat. Si de asta, iata, s-au acumulat atatea datorii ale statului prin hotarari judecatoresti definitive acum", a spus vicepresedintele PNL.

Bugetul pe 2012, rezultatul unei "buimaceli"

"Opinia mea e ca acest buget va fi mai degraba rezultatul buimacelii si al unor tentatii viclene de a pune deoparte vreun miliard si ceva de euro, pentru a-l folosi in anul electoral cum stie Guvernul mai bine, mergand pe ideea ca daca dadea banii acum, se uita pana atunci, daca insa ii vor da atunci, vor fi calzi, proaspeti, ca o paine scoasa din cuptor!", a comentat ironic senatorul liberal.

"Pentru noi, in primul rand importanta este o schimbare de optica. Aceasta idee potrivit careia restructurarea statului si consolidarea fiscala se fac prin taieri permanente este dupa parerea mea o iluzie", crede Vosganian.

"Trebuie sa convenim un program multianual de reducere a TVA, care noi propunem sa inceapa chiar in anul viitor cu reducerea unui procent macar. In legatura cu stimularea investitiilor, primul lucru pe care-l propunem este o reducere de CAS", a mai spus senatorul PNL.

×