x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vosganian: "Şeful statului e orbit de ură"

Vosganian: "Şeful statului e orbit de ură"

de Jurnalul National    |    11 Sep 2007   •   00:00

Declaraţia preşedintelui Traian Băsescu referitoare la armeni reprezintă o insultă deosebit de gravă adresată acestei comunităţi din Romănia şi arată că şeful statului este orbit de ură şi obsedat de ambiţii persoanale, a afirmat ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian.

"Declaraţia preşedintelui Traian Băsescu este o insultă deosebit de gravă adresată comunităţii armene din Romănia, poporului armean de pretutindeni. Mai mult decăt atăt, această afirmaţie este neverosimilă dacă socotim că preşedintele Romăniei a vizitat de curănd Armenia şi pentru noi, mărturisesc, este foarte greu să explicăm preşedintelui Armeniei, Guvernului armean, academicienilor şi profesorilor universitari care i-au acordat titlul de doctor de Honoris Causa faptul că preşedintele ţării mele nu-i socoteşte armeni buni şi competenţi.

Suntem de asemenea măndri de doctorul Florin Exergiani, unul dintre cei mai mari medici neurochirurgi ai lumii şi care de asemenea l-a ingrijit pe preşedintele Romăniei, Traian Băsescu, dar ca şi alte lucruri preşedintele a uitat şi de data asta", a spus Vosganian.

El a arătat că, personal, se simte vizat ca cetăţean romăn de etnie armeană şi preşedinte al Uniunii Armenilor din Romănia şi a anunţat că membrii comitetului director au solicitat o intălnire de urgenţă, pentru miercuri.  Â

"Am să solicit şi instituţiilor abilitate, Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, să fim audiaţi in cadrul acestor dezbateri. In discuţiile pe care le-am avut in dimineaţa aceasta cu armeni din diaspora mi-a fost extrem de greu să le explic declaraţia preşedintelui Romăniei şi, dacă n-ar părea un cuvănt mare, este de-a dreptul un genocid moral ca un conducător al unui stat să socotească faptul că toţi armenii de pretutindeni sunt nemerituoşi a fi socotiţi buni sau competenţi, eventual cu excepţia ultimului care-i vine in minte. Nici nu mai contează dacă eu mă simt vizat sau nu. Chestiunea are o asemenea gravitate, incăt nu se mai pune problema nici de trimitere de natură personală", a adăugat Vosganian. Ministrul a mai arătat că dacă preşedintele unei ţări este atăt de "orbit de ură şi obsedat de răfuieli personale" incăt nu se poate abţine, inseamnă odată in plus că preşedintele Traian Băsescu reprezintă "un factor de risc" pentru democraţia romănească.

×
Subiecte în articol: politic