x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vosganian: Vrem o poziţie comună cu PSD şi excludem o alianţă cu PDL

Vosganian: Vrem o poziţie comună cu PSD şi excludem o alianţă cu PDL

19 Noi 2010   •   16:16
Vosganian: Vrem o poziţie comună cu PSD şi excludem o alianţă cu PDL
Sursa foto: Dragos Stoica/Jurnalul National
Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian afirmă că partidul său a demarat un nou dialog cu PSD în vederea obţinerii unei poziţii comune în ceea ce priveşte legea bugetului de stat, iar, ulterior, pentru un program de criză.

"PNL a demarat un nou dialog politic cu PSD şi un prim pas îl constituie faptul că dorim să avem o poziţie comună la legea bugetului. Noi credem că o opoziţie comună ar putea să fie un prim test al unei posibile coerenţe PNL-PSD la guvernare pentru alcătuirea unui program de criză. Practic, solicitările noastre în ceea ce priveşte legea bugetului concordă cu schiţa de program de criză pe care noi şi PSD l-am alcătuit înaintea moţiunii de cenzură", a precizat Varujan Vosganian, citat de Agerpres.

Liderul liberal a subliniat că PNL nu intenţionează să aibă vreun dialog cu PDL pentru o eventuală alianţă de guvernare.

"Poziţia noastră faţă de PDL este clară: nu intenţionăm să începem un dialog cu PDL pe tema unei alianţe la guvernare. În acest moment, socotim că PDL, dincolo de balastul pe care l-a acumulat în aceşti doi ani, nici n-a dovedit că a înţeles ceva din lecţia tristă a acestei guvernări. Mai mult, legătura care există în continuare între PDL şi preşedintele Băsescu face ca acest partid să nu fie pentru noi un partener credibil, astfel încât atunci când vorbim despre o alternativă la guvernare ne referim la o reală alternativă, adică fără PDL", a mai spus Varujan Vosganian.

×