x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Wilfried Martens, preşedintele PPE: Nu vom tolera atacurile împotriva valorilor şi standardelor democratice

Wilfried Martens, preşedintele PPE: Nu vom tolera atacurile împotriva valorilor şi standardelor democratice

17 Oct 2012   •   17:02
Wilfried Martens, preşedintele PPE: Nu vom tolera atacurile împotriva valorilor şi standardelor democratice
Sursa foto: Jurnalul National/Christian Silva

Partidul Popular European nu va tolera atacurile împotriva valorilor democratice, a standardelor democratice şi a statului de drept iar toţi reprezentanţii poporului în România trebuie să respecte aceste valori, a declarat miercuri preşedintele PPE, Wilfried Martens, în discursul avut în prima sesiune a Congresului PPE de la Bucureşti.

"Sunt foarte bucuros că putem organiza acest congres în România, pentru a apăra valorile pe care le susţinem - libertate, democraţie, stat de drept, responsabilitate şi solidaritate. România şi-a găsit locul în Uniunea Europeană datorită unor mari eforturi ale poporului român şi muncii remarcabile a câtorva oameni de stat şi instituţii române în ultimii ani. Este o realizare istorică şi nu trebuie să fie periclitată de niciun actor politic. La fel ca instituţiile europene, Partidul Popular European nu va tolera atacurile împotriva valorilor democratice, a standardelor democratice şi a statului de drept", a subliniat Martens.

El a afirmat că preşedintele Traian Băsescu şi foştii premieri Emil Boc şi Mihai Răzvan Ungureanu au păstrat România pe cursul său european şi au demonstrat curaj politic prin luarea unor măsurile de reformă necesare.

"Sunt încrezător că aceste măsuri dureroase îşi vor arăta beneficiile pentru popor, dar acest lucru se va întâmpla dacă echilibrul atins de economia românească nu este periclitat de măsuri populiste", a accentuat preşedintele PPE.

În opinia sa, congresul PPE de la Bucureşti constituie o bornă în evoluţia formaţiunii paneuropene, în special pentru faptul că va fi adoptată o nouă platformă politică a partidului. "Soluţia pentru provocările noastre este, indubitabil, mai multă integrare politică şi economică iar răspunsul la problemele actuale este "mai multă Europă, nu mai puţină"", a spus Martens.

Politicianul belgian, aflat la conducerea PPE începând din 1992, şi-a exprimat convingerea că alegerile pentru Parlamentul European din vara lui 2014 vor fi câştigate de popularii europeni, aşa cum s-a întâmplat de trei ori în ultimele două decenii şi s-a declarat pregătit pentru asumarea unui nou mandat de trei ani de preşedinte al PPE. De altfel, Wilfried Martens este unicul candidat pentru acest post.

În prima zi a congresului PPE vor mai lua cuvântul, printre alţii, preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, liderul grupului PPE din Parlamentul European, Joseph Daul, preşedintele Traian Băsescu, cancelarul german Angela Merkel, premierul bulgar Boiko Borisov, premierul Republicii Moldova, Vlad Filat, premierul polonez, Donald Tusk, şi şeful Comisiei de afaceri externe din PE, germanul Elmar Brok.

×