x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Zgonea: Cel mai important obiectiv al României rămâne aderarea la spaţiul Schengen

Zgonea: Cel mai important obiectiv al României rămâne aderarea la spaţiul Schengen

31 Oct 2012   •   14:30
Zgonea: Cel mai important obiectiv al României rămâne aderarea la spaţiul Schengen
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, astăzi, în conferinţa de presă comună susţinută cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schultz, că cel mai important obiectiv al României rămâne aderarea la spaţiul Schengen.

"România se bazează pe sprijinul Parlamentului European în ceea ce priveşte priorităţile noastre europene: libera circulaţie a persoanei, consolidarea pieţei interne, extinderea UE, integrarea rapidă a Republicii Moldova în UE. Dar cel mai important obiectiv rămâne aderarea noastră, a României, la spaţiul Schengen. Prioritatea noastră absolută este relansarea creşterii economice, îmbunătăţirea nivelului de trai al populaţiei, crearea de locuri de muncă, condiţii mai bune de învăţământ, reforma sistemului de sănătate, infrastructura, creşterea gradului de absorbţie", a spus Zgonea.

"Domnule preşedinte, vă spun că România rămâne şi pe mai departe un susţinător ferm al proiectului european, al viziunii dumneavoastră aspura UE. Credem că e nevoie de mai multe politici economice viabile, mai multă competitivitate şi mai multă coordonare în activitatea externă a României", a continuat preşedintele Camerei Deputaţilor..

Zgonea a mai subliniat importanţa existenţei un buget al UE care să pună pe primul loc investiţia în crearea de locuri muncă şi în creşterea economică.  "Avem nevoie de un buget de investiţii, nu de un buget de austeritate", a conchis Zgonea.


×
Subiecte în articol: aderare schengen valeriu zgonea