x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Zgonea: Dorim în Codul Penal un capitol cu sancțiuni mai grave pentru deputați și senatori

Zgonea: Dorim în Codul Penal un capitol cu sancțiuni mai grave pentru deputați și senatori

16 Dec 2013   •   17:27
Zgonea: Dorim în Codul Penal un capitol cu sancțiuni mai grave pentru deputați și senatori

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat luni că dorește un capitol în Codul Penal cu sancțiuni mai grave pentru deputați și senatori, informează agerpres.ro.

"Dorim în Codul Penal un capitol cu sancțiuni mai grave pentru cei care sunt deputați și senatori. Pentru că eu cred că dacă vrei să fii deputat și senator trebuie să ai o demnitate și o onoare. Eu nu pot să fiu echivalat ca deputat și senator funcționarului public, cum nici magistrații nu sunt echivalați funcționarului public în legislația penală", a precizat Zgonea, după ședința Biroul permanent.

"La angajarea răspunderii Guvernului, cu Predoiu ministrul Justiției, grupul parlamentar PSD, grupul parlamentar UDMR au atras atenția asupra acestui articol. Ce au făcut Boc și domnul Băsescu? Au prorogat termenul. Ce a făcut USL-ul? A anunțat că de la 1 februarie această lege intră în vigoare. Sunt și alte nereguli și inadvertențe în această lege și sunt convins că cei care vor face scandal și că vor spune că sunt scăpări și că trebuie făcute anumite corelări vor fi magistrații", a afirmat președintele Camerei Deputaților.

El a mai spus că va trebui inițiată o dezbatere împreună cu CSM și cu Înalta Curte de Casație și Justiție.

"Dorim ca în penal aleșii locali, aleșii naționali, președintele României, să fie echivalați funcționarului public? Pentru mine nu e nicio problemă. Nu sunt certat cu legea, nu vreau să mă cert cu ea. După mine, ce scrie unde este lege nu e tocmeală. Dar abordarea aceasta politicianistă din ultimii trei ani și jumătate a făcut mari deservicii României în plan extern. Pentru noi, politicienii din zona dâmbovițeană, suntem obișnuiți", a mai spus Zgonea.

×
Subiecte în articol: valeriu zgonea codul penal