x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Scrisoarea unei tinere vindecate de cancer către ministrul Sănătății

Scrisoarea unei tinere vindecate de cancer către ministrul Sănătății

08 Feb 2016   •   15:21
Scrisoarea unei tinere vindecate de cancer către ministrul Sănătății

O tânără din Baia Mare care a reuşit să învingă cancerul iî adresează, prin intermediul redacţiei Vocea Transilvaniei, un mesaj ministrului Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu. Reacţia ei vine după ce proiectul de lege care prevede ca bolnavii care nu au participat la programele de prevenţie să îşi plătească singuri tratamentul, chiar dacă este vorba de cei bolnavi de cancer, a stârnit revoltă. Şi ministrul Sănătăţii a fost aspru criticat după ce a declarat că sistemul sanitar românesc este peste media societăţii româneşti, iar cei care „vor o ţară ca afară” au primit îndemnul: „hai să muncim ca afară!”.

„Stimate domnule ministru,

Îmi aduc aminte de primii paşi pe scările Institutului Oncologic „Prof.dr.I.Chiricuţă” Cluj-Napoca, încrederea cu care am păşit, momentul în care mi-am spus „o să ma fac bine”, şi m-am făcut. Le mulţumesc din suflet medicilor, asistentelor, tuturor, pentru sprijin.

Îmi amintesc de privirea dumneavoastră pe holul Institutului Oncologic, care nu spunea ceea ce aţi susţinut în urmă cu câteva zile. Nu vă condam pentru spusele dumneavoastră, doar atât vă spun: noi, bolnavii de cancer, oricum suntem condamnaţi la moarte, la gândul ca nu vei mai exista, speranţa cât de mică te face să nu renunţi.

De aceea, domnule ministru, stiţi ce înseamnă asta. M-am bucurat că aţi reuşit să ajungeţi ministru, în speranţa că veţi face ceva bun pentru Institut, speranţa de viaţă a multor oameni bolnavi de cancer.

Vă mulţumesc pentru privirea care este una caldă, dar în acelaşi timp impune respect”, a scris tânăra în vârstă de 32 de ani.

×
Subiecte în articol: Patriciu Achimaş-Cadariu cancer