x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social 24 de localităţi din judeţele Constanţa, Călăraşi şi Tulcea nu aveau energie electrică duminică, la ora 16:00

24 de localităţi din judeţele Constanţa, Călăraşi şi Tulcea nu aveau energie electrică duminică, la ora 16:00

08 Ian 2017   •   17:15
24 de localităţi din judeţele Constanţa, Călăraşi şi Tulcea nu aveau energie electrică duminică, la ora 16:00

Alimentarea cu energie electrică era întreruptă duminică, la ora 16:00, în 24 de localităţi din judeţele Constanţa, Călăraşi şi Tulcea, potrivit companiei E-Distribuţie Dobrogea.

"Din păcate, condiţiile extrem de dificile au făcut ca inclusiv o parte a utilajelor de deszăpezire care au venit în sprijinul echipelor E-Distribuţie Dobrogea să rămână blocate, îngreunând astfel reluarea alimentării cu energie electrică în o serie de localităţi din judeţul Constanţa", se arată într-un comunicat al companiei.

Astfel, la ora 16:00, în judeţul Constanţa este afectată o linie de înalta tensiune şi au rămas nealimentate 5 linii electrice aeriene de medie tensiune total, 14 linii de medie tensiune parţial şi 95 posturi de transformare, fiind afectate total sau parţial 20 localităţi (Bărăganu, Potîrniche, Moviliţa, Izvoru, Veteranu, Albeşti, Comana, Viroagă, Cerchezu, Măgura, Căscioarele, Furnică, Olteni, Dumbrăveni, Mereni, Ciobăniţa, Osmancea, Independenţa, Fântână Mare, Orzaru).

În municipiul Constanţa se înregistrează deranjamente individuale şi colective datorate condiţiilor meteo pentru remedierea cărora se intervine.

În judeţul Călăraşi au rămas nealimentate total 4 linii electrice aeriene de medie tensiune parţial, 8 posturi de transformare, fiind afectate 2 localităţi (Tăriceni, Dragalina). În municipiul Călăraşi se înregistrează deranjamente individuale şi colective datorate condiţiilor meteo pentru remedierea cărora se intervine.

De asemenea, în judeţul Tulcea au rămas nealimentate total 3 linii electrice aeriene de medie tensiune parţial, 19 posturi de transformare, fiind afectate 2 localităţi (Slava Rusaă şi Slavă Cerchez). În municipiul Tulcea se înregistrează deranjamente individuale şi colective datorate condiţiilor meteo pentru remedierea cărora se intervine.

În judeţul Ialomiţa au fost realimentate toate localităţile dar se mai se înregistrează deranjamente individuale şi colective datorate condiţiilor meteo pentru remedierea cărora se intervine.

"În pofida condiţiilor meteo severe, cu temperaturi extrem de scăzute resimţite în câmp până la -30 grade Celsius, cu rafale de vânt de peste 70 km/h şi a condiţiilor de circulaţie rutieră dificile sau drumuri închise, şi a lipsei vizibilităţii în teren (câmp) sub 20 metri, zăpadă troienită şi viscolită, echipele vor lucra neîntrerupt, pentru restabilirea în cel mai scurt timp a alimentării cu energie electrică a consumatorilor. Către unele reţele avariate este nevoie deplasarea în câmp, prin troiene de zăpadă, cu tot echipamentul de intervenţie purtat de electriceni în spate şi mâini, chiar şi cu scara necesară pentru a urca pe stâlpi până la reţea", spun reprezentanţii distribuitorului de energie.

Sursa - AGERPRES

×