x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social 30.000 de pelerini, la Mănăstirea Nicula

30.000 de pelerini, la Mănăstirea Nicula

16 Aug 2018   •   14:33
30.000 de pelerini, la Mănăstirea Nicula

Circa 30.000 de credincioşi din toată ţara, unii veniţi încă de luni, au asistat, ieri dimineaţa, la slujba de Liturghie oficiată la Mănăstirea Nicula, din judeţul Cluj, cu ocazia Adormirii Maicii Domnului, una dintre cele mai mari sărbători pentru creştini. Pelerinii au dormit în corturi sau sub cerul liber pe dealul de lângă Mănăstirea Nicula, iar în noaptea de marţi spre miercuri s-au închinat la Icoana Fecioarei Maria, considerată făcătoare de minuni, care a fost scoasă din biserică.

De aemenea, pelerinii au cântat cântece religioase, s-au rugat pentru sănătate şi, potrivit tradiţiei, au înconjurat biserica din lemn din curtea mănăstirii, înaintând pe coate şi în genunchi.

Cel mai mare pelerinaj din Ardeal nu a fost lipsit de incidente. Peste 120 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală, în ultimele trei zile, majoritatea cazurilor fiind lipotimii cauzate de căldură, de lipsa alimentaţiei sau a medicaţiei administrate necorespunzător. Un copil cu epilepsie a fost transportat la Spitalul din Gherla.

„Am intervenit începând de luni la Mănăstirea Nicula, la peste 120 de cazuri, dintre care doar unul a avut nevoie de transport la Spitalul Gherla. A fost vorba despre un copil cunoscut epileptic care trebuia investigat şi ţinut sub supraveghere medicală”, a spus Cătălin Uţă, SAJ Cluj.

×