x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social A decedat unul dintre inginerii străini care au suferit arsuri cu abur fierbinte pe platforma Azomureş

A decedat unul dintre inginerii străini care au suferit arsuri cu abur fierbinte pe platforma Azomureş

24 Feb 2016   •   17:39
A decedat unul dintre inginerii străini care au suferit arsuri cu abur fierbinte pe platforma Azomureş
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Mureş, Eva Man, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că unul dintre inginerii străini, care au suferit în urmă cu o săptămână arsuri în urma contactului cu aburul fierbinte pe platforma Azomureş, a decedat la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Potrivit Evei Man, este vorba despre un inginer din Republica Cehă care lucra pentru compania Chemoprojekt, care a proiectat şi executat noua instalaţie de uree de pe platforma combinatului mureşean.

'Întrucât în incident au fost trei victime, una din Republica Cehă, una din Olanda şi una din Italia - doamna din Italia nu a prezentat leziuni deosebite - Inspecţia Muncii a prezentat ambasadelor Republicii Cehe, Olandei şi Italiei o situaţie cu privire la evenimente. Deocamdată ancheta este în curs, nu putem oferi prea multe date, dar pot spune că instalaţia de uree nu era în producţie. În momentul incidentului aici se efectuau manevre pentru pornirea instalaţiei (...) Cel de-al doilea inginer are arsuri pe circa 25% din corp', a declarat Eva Man.

Compania Azomureş a anunţat, în data de 18 februarie, că pe platforma de producţie din Târgu Mureş a avut loc un incident în urma căruia doi ingineri străini au suferit arsuri în urma contactului cu abur fierbinte, fiind transferaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti.

Inginerii răniţi erau angajaţi la companiile Chemoprojekt (Cehia) şi Stamicarbon (Olanda).

Precizăm că Azomureş a semnat în anul 2014 un contract în valoare de 78 de milioane de euro cu firma cehă Chemoproject Nitrogen a.s., sub licenţă Stamicarbon Olanda, pentru proiectarea şi construirea noii instalaţii de uree, care se află în testare. AGERPRES

×