x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Achimaş-Cadariu despre copiii cu sindrom hemolitic-uremic: Nu s-a confirmat niciuna dintre ipotezele pe care le-am avut

Achimaş-Cadariu despre copiii cu sindrom hemolitic-uremic: Nu s-a confirmat niciuna dintre ipotezele pe care le-am avut

15 Feb 2016   •   16:51
Achimaş-Cadariu despre copiii cu sindrom hemolitic-uremic: Nu s-a confirmat niciuna dintre ipotezele pe care le-am avut

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a declarat luni că, în cazul copiilor cu sindrom hemolitic-uremic internaţi la Spitalul "Marie Curie", se verifică alte variante de infecţii şi intoxicaţii, în condiţiile în care până în prezent nu s-a confirmat niciuna dintre ipotezele pe care specialiştii le-au avut în vedere.

"Nu s-a confirmat niciuna dintre ipotezele pe care le-am avut. (...) Toate ipotezele au fost verificate. Niciuna dintre ele nu a putut fi confirmată până în acest moment prin tehnicile de care dispunem. Verificăm în continuare toate ipotezele pe care le avem. Au fost menţionate variate infecţii, intoxicaţii. Sunt baterii de teste care verifică mai multe", a explicat ministrul, la Palatul Parlamentului.

Întrebat ce se mai verifică în prezent, el a spus că alte variante de infecţii şi intoxicaţii. "Nu a fost vorba de o criză. Dacă ventilăm emoţional... De fiecare dată se întâmplă lucruri din acestea şi sunt absolut regretabile. Dacă creăm panică şi punem şi presiune pe toţi medici de acolo, ce rezolvăm? Credeţi că se rezolvă o problemă? Este absolut regretabil că se întâmplă", a spus ministrul.

Potrivit acestuia, astfel de lucruri se întâmplă, "din păcate, în orice colţ al lumii".

×