x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Cum au acționat polițiștii în noaptea accidentului tragic de la 2 Mai

Cum au acționat polițiștii în noaptea accidentului tragic de la 2 Mai

de Redacția Jurnalul    |    24 Aug 2023   •   15:15
Cum au acționat polițiștii în noaptea accidentului tragic de la 2 Mai
Sursa foto: facebook

Poliția l-a oprit de mai multe ori pe Vlad Pascu înainte de tragedia de la 2 Mai, când șoferul drogat a omorât doi tineri, dar l-au lăsat să plece.

Deși poliţistul care a găsit drogurile în maşina tânărului de 19 ani a cerut ajutorul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate, el a primit ordin să pună stupefiantele într-o mapă, la Poliţia Mangalia, şi să se întoarcă pe teren. Același agent a ajuns la locul accidentului de la 2 Mai, după câteva ore, potrivit unor surse citate de antena3CNN

Relațiile și banii băiatului i-a determinat oamenii legii să-l lase liber deși au descoperit mai multe nereguli. Între timp au fost demiși patru șefi din poliție, însă prea târziu. Această întâmplare demonstrează încă o dată cât  de coruptă este poliția română și cât de neprotejați sunt cetățenii acestei țări, deși contribuie din greu la salariile, avantajele și dotările aceste instituții.

Au fost astfel demişi adjunctul Poliţiei din Constanţa, comisar-șef Marin Dincă, și șeful Serviciului Rutier Constanța, Constantin Stoian. Acesta este comisarul care l-a oprit pe Vlad Pascu cu o zi înainte de tragedie, dar nu i-a verificat actele.

Și-au pierdut funcţiile și șeful Poliției Mangalia, subcomisar Dragoş Gabriel Cristea, și şeful Poliției Vama Veche, inspector principal Radu Vachente.

"Au plecat la rugăminţile şefilor pentru a mai stinge puţin din presiunea publică. Şeful Direcţiei de Comunicare din MAI nu a zic nicio clipă că au fost demişi. A spus că au fost eliberaţi din funcţie", spune Carmina Pricopie, jurnalist Antena 3 CNN.

Totodată, primul apel la 112 a fost făcut la ora 00.40,  când un cetăţean a anunțat că un tânăr conduce haotic și cu viteză dar nimeni nu a verificat informația.  Agentul care l-a oprit pe Vlad Pascu înainte de accident şi-a petrecut noaptea cerând indicaţii de la colegi şi superiori pentru a afla cum trebuie să acţioneze.

Ulterior, acesta ar fi cerut voie de la dispecerat să plece în urmărire dar i s-a spus să rămână pe loc. Însă l-a opritîn timpul unei patrulări la Vama Veche, alături de un jandarm. Tânărul nu a fost testat şi pentru consum de droguri, deşi i-au fost găsite ţigări artizanale în maşină. Răspunsul a fost halucinant: agentul de la Rutieră ar fi trebuit să ia drogurile găsite şi să le lase într-o mapă la sediul poliţiei.

În autovehicul se mai aflau doi tineri, dar li s-a permis să plece, astfle că singurii martori au fost lăsaţi liberi. Vlad Pascu a fost dus la secție unde a afirmat că drogurile erau ale unui pasager și a fost lasat sa plece.

Trei ore mai târziu s-a întâmplat tragedia. Șoferul drogat a intrat într-un grup de 8 tineri, două fete şi şase băieţi, care mergeau dinspre Vama Veche spre 2 Mai. Mai aveau câteva sute de metri până la intrarea în sat când au fost loviţi din spate de maşina condusă de Vlad Pascu. Roberta şi Sebi au murit pe loc. Impactul a fost atât de puternic încât fata a fost aruncată la 15 metri distanţă.

Tragedie 2 Mai

×