x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Adeverințe de vaccinare anti-COVID

Adeverințe de vaccinare anti-COVID

de Monica Cosac    |    18 Dec 2020   •   09:22
Adeverințe de vaccinare anti-COVID

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) ar putea să emită pe 23 decembrie un aviz pozitiv pentru aprobarea în Europa a primului vaccin anti-COVID-19, astfel că, în România, campania de imunizare împotriva infecției cu SARS-CoV-2 ar putea începe imediat după Crăciun, mai exact la data de 27 decembrie.

După vaccinare, persoanele imunizate anti-COVID vor primi o adeverință bilingvă, pe care vor fi înscrise atât data vaccinării, cât și datele produsului folosit la imunizare. 

„Va fi un document medico-legal, care va conține data vaccinării, tipul vaccinului, seria și lotul. Adeverința de vaccinare va fi emisă atât pe suport de hârtie, în română și engleză, înmânată la momentul vaccinării, sau în format electronic”, a explicat președintele Comitetului Național de Vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiță, precizând că acest document va fi „ca un bilet de ieșire din spital”.

Medicul a mai spus că, în acest moment, nu se pune problema ca persoanele nevaccinate împotriva infecției cu SARS-CoV-2 să fie supuse unor condiționări sau restricții.

Primele 10.000 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech, care vor ajunge în România între Crăciun și Revelion, vor fi alocate angajaților spitalele COVID, care se află în prima linie de luptă cu coronavirusul.

 

×
Subiecte în articol: vaccin anti-covid