x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Alerta la o creșă din Sectorul 1 după ce o infirmieră a fost depistată cu TBC

Alerta la o creșă din Sectorul 1 după ce o infirmieră a fost depistată cu TBC

15 Apr 2016   •   15:13
Alerta la o creșă din Sectorul 1 după ce o infirmieră a fost depistată cu TBC
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

O infirmieră de la o creşă de pe strada Vrancei, din Capitală, a fost depistată cu TBC, informează Primăria sectorului 1, care precizează că diagnosticul nu a fost confirmat, până în prezent, la niciunul dintre copiii înscrişi aici.

Conducerea creşei a dispus realizarea de ample investigaţii medicale, în condiţiile în care s-au înregistrat suspiciuni de TBC la doi copii, menţionează sursa citată.

Infirmiera a fost depistată cu TBC la examenul de spută, în urma căruia a apărut bacilul Koch, fiind internată la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Capitală.

Conducerea creşei a dispus efectuarea investigaţiilor medicale atât în rândul copiilor, cât şi al personalului. Astfel, copiilor de la grupa unde lucra infirmiera li s-au făcut radiografie pulmonară şi examen IDR.

"La o parte dintre micuţi rezultatul IDR a ieşit pozitiv, însă acest lucru nu înseamnă automat că aceştia au TBC. Investigaţiile medicale vor continua până la stabilirea unui diagnostic final. Menţionăm că micuţii sunt vaccinaţi contra TBC la naştere, ceea ce le conferă protecţie până la vârsta de aproximativ doi ani", a menţionat Primăria sectorului 1.

În perioada următoare, conducerea creşei va extinde examenul IDR la toţi copiii înscrişi. De asemenea, personalului din unitate i se va realiza o radiografie pulmonară. În plus, conducerea creşei a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti realizarea, în acest weekend, a unei dezinfecţii.

"În condiţiile în care nu există niciun diagnostic de TBC confirmat în rândul copiilor şi în lipsa unei notificări de la unitatea medicală unde s-au realizat investigaţiile, nu se impune, în acest moment, închiderea unităţii", au mai precizat reprezentanţii Primăriei sectorului 1.

La creşa de pe strada Vrancei sunt înscrişi 178 de copii, media de prezenţă fiind de 120. La grupa la care au apărut suspiciuni de TBC sunt înscrişi 13 micuţi. AGERPRES

×
Subiecte în articol: infirmiera bolnava de tbc