x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Alertă de ticăloșie în domeniul medical: scade indemnizația pentru gărzi

Alertă de ticăloșie în domeniul medical: scade indemnizația pentru gărzi

de Redacția Jurnalul    |    13 Mar 2024   •   13:15
Alertă de ticăloșie în domeniul medical: scade indemnizația pentru gărzi

Ordonanţa de creştere a salariilor din Sănătate determină o scădere a indemnizaţiei pentru gărzile din spitale, afirmă deputatul USR Adrian Wiener: „România condusă ca o covrigărie – alertă de ticăloșie”.

„România condusă ca o covrigărie – alertă de ticăloșie. A apărut Ordonanța de creștere a salariilor în Sănătate. Printre altele scade indemnizația pentru gărzi: de la 500 la 350 brut pentru o gardă și de la 1000 la 700 brut pentru două gărzi.
Povestea e cam așa: din 2018, tariful orar pentru serviciul de gardă în spitale a fost plafonat”, scrie pe Facebook Adrian Wiener.

Deputatul USR afirmă că, deși salariile au crescut, tariful pentru gărzi a rămas același – „cam la jumătate din tariful orar pentru norma de bază”.

„După ani de zile de negocieri guvernul a decis anul trecut, nu să aducă tariful orar la zi, ci să dea o indemnizație suplimentară pentru o gardă, respectiv pentru două și mai multe gărzi. 500, respectiv 1000 de lei brut. Acum, Ciolacu decide să taie 30% din această indemnizație. O ticăloșie. După introducerea și subfinanțarea deliberată a spitalelor (bugetul CNAS e mai mic cu 30% decât e necesar), acum Ciolacu și cocoțat în vârful României lovește direct în medici. Rafila tace mâlc, ca de obicei”, încheie Wiener.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: garzi domeniul medical