x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Rafila: Nu cred că în Sănătate va fi vorba de o grevă!

Rafila: Nu cred că în Sănătate va fi vorba de o grevă!

de Redacția Jurnalul    |    31 Mai 2023   •   15:30
Rafila: Nu cred că în Sănătate va fi vorba de o grevă!
Sursa foto: Hepta

Nu cred că în Sănătate va fi vorba de o grevă, spune ministrul Alexandru Rafila. El afirmă că noua lege a salarizării va elimina discrepanțele care există în actuala lege a salarizării, iar liderii de sindicat au înțeles că „problemele nu pot fi rezolvate toate acum”.

„Nu cred că în Sănătate va fi vorba de o grevă. Nu ne dorim așa ceva. Abordarea noastră este responsabilă, în limitele legii. Cred că lucrul ăsta e cel care contează, alături de transparență, onestitate și bună credință în dialog”, spune Alexandru Rafila.

El afirmă că, alături de premierul Nicolae Ciucă și de liderul PSD, Marcel Ciolacu, a dialogat cu liderii sindicatelor din Sănătate, iar colaborarea cu aceștia este „extrem de bună”.

„Ne-am înțeles asupra majorității punctelor. Avem răspunsuri pozitive începând cu ocuparea posturilor în sistemul de sănătate, continând cu semnarea contractului colectiv de muncă, continuând cu tichetele pentru vacanță, inclusiv ne gândim să vedem cum putem să eliminăm anumite inechități în acordarea unor sporuri... Oricum, problemele nu pot fi rezolvate toate acum. Au înțeles, cred, colegii de la sindicate. Deschiderea la Ministerul Sănătății a fost permanentă. Avem chiar o relație de colaborare extrem de bună. A fost și fundamentată că acest contract colectiv de muncă care a fost finalizat l-am făcut împreună în câteva luni... Probabil că a fost cel mai rapid finalizat contract colectiv de muncă. Ne mai trebuie ordonanță de urgență legată de numărul de zile de concediu care să fie similar cu cel din forma veche. Cred că e dreptul fiecăruia să protesteze, au multe revendicări care sunt justificate, dar care nu se pot rezolva toate o dată. O să avem o nouă lege a salarizării, iar acest lucru s-a discutat ieri (marți - n.r.)- eliminarea unor discrepanțe care există în actuala lege a salarizării. Lucrurile sunt clare”, încheie Rafila.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Alexandru Rafila sanatate