x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Aplicaţie mobilă privind igiena orală

Aplicaţie mobilă privind igiena orală

23 Oct 2017   •   16:11
Aplicaţie mobilă privind igiena orală

Aplicaţia mobilă #CoolBrushing care are scopul de a aduce în atenţia adolescenţilor cele mai importante reguli de igienă orală şi competiţia pentru titlul de ambasador al campaniei "Zâmbeşte România" au fost lansate de către GSK Consumer Healthcare. 

Pornind de la mesajele principale ale campaniei - "Spală-te pe dinţi de două ori pe zi", "Mergi la medicul dentist în mod regulat" şi "Adoptă o dietă sănătoasă şi echilibrată" - adolescenţii vor putea crea, personaliza şi distribui în cadrul aplicaţiei o serie de elemente grafice (fotografii, meme-uri, stickere) cu mesaje amuzante legate de igiena orală şi spălatul pe dinţi, pe conturile lor din social media. 

Aplicaţia mobilă #CoolBrushing este compatibilă cu sistemele de operare iOS şi Android, fiind disponibilă gratuit în App Store şi Google Play. 

Potrivit unui comunicat de presă, prin intermediul aplicaţiei, adolescenţii pot participa în competiţia pentru a deveni ambasadorii "Zâmbeşte România" în perioada 23 octombrie - 12 noiembrie. 

Aplicaţia şi campania au fost lansate în contextul în care un studiu lansat în acest an arată că patru din zece copii şi adolescenţi nu se spală pe dinţi de două ori pe zi şi peste jumătate din ei (53%) consideră spălatul pe dinţi o activitate enervantă, cu toate că recunosc că aceasta este importantă pentru sănătatea lor. 

Datele studiului arată că momentul preferat de adolescenţi pentru a se spăla pe dinţi este dimineaţa, cu un procent de 81%, acesta fiind urmat de seara (68% ) şi după-amiaza (13%). 

Ca frecvenţă, cei tineri obişnuiesc să se spele pe dinţi în proporţie de 58% de două ori pe zi, 27% o singură dată pe zi, iar 12% susţin că fac acest lucru de trei ori pe zi. 

Cu toate că obiceiul de periaj este des întâlnit în rândul tinerilor, alte produse destinate îngrijirii orale nu sunt atât de folosite, datele arătând că 41% dintre copii nu au folosit niciodată aţă dentară şi 25% nu au folosit niciodată apă de gură. Doar 22% declară că folosesc zilnic aţă dentară, respectiv 36% apă de gură. AGERPRES

×
Subiecte în articol: #CoolBrushing