x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Atenție la recidiviști! Iarna atacă pentru a primi adăpost... la pușcărie

Atenție la recidiviști! Iarna atacă pentru a primi adăpost... la pușcărie

de Diana Scarlat    |    29 Noi 2019   •   11:39
Atenție la recidiviști! Iarna atacă pentru a primi adăpost... la pușcărie
Sursa foto: natasaadzic/Getty Images/iStockphoto

O femeie a fost înjunghiată de un recidivist care vrea să ajungă la pușcărie. Pentru mulți dintre „clienții” penitenciarelor din România, spațiul de încarcerare este singura casă pe care o au, iar de-a lungul timpului s-au înregistrat numeroase cazuri în care cei obișnuiți cu pușcăria să comită infracțiuni, pentru a avea un adăpost pe timp de iarnă.

Încă un recidivist fără adăpost a făcut o victimă. O asistentă socială din localitatea Borșa, județul Cluj, a fost înjunghiată în zona inimii, cu un cutter. Bărbatul a mers, în urmă cu o săptămână, la spitalul de boli psihice din Borșa, pentru a cere să fie primit, pentru că nu are unde să stea în perioada rece a anului. Medicii l-au refuzat, iar acesta a mers ulterior la primărie, unde a făcut o reclamație, iar primărița ar fi sunat la spital, pentru a cere să fie primit, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Miercuri dimineață, bărbatul a ajuns din nou la primărie, unde a atacat cu un cutter o asistentă socială. Femeia a fost înjunghiată în zona inimii, în urmăr și în sân, ajungând de urgență la spital. „Se pare că trebuie să ucid un om, ca să am adăpost peste iarnă”, ar fi spus bărbatul, când a atacat-o pe angajata primăriei.

 

Nu există nicio soluție

Nicio lege și nicio măsură administrativă nu a luat în calcul problema infractorilor care ar putea aplica această metodă ca să ajungă la adăpost pe timp de iarnă, la pușcărie, deși prin legea recursului compensatoriu au fost scoși mai devreme din penitenciare și cei care nu-și doreau asta. Adăposturi nu există pentru acești oameni ai străzii, care trăiesc aproape de o viață întreagă în penitenciare și ar putea omorî oameni ca să aibă un acoperiș deasupra capului. Spitalele din România sunt luate și ele cu asalt, când se strică vremea, riscând să se transforme în spații de cazare pentru oamenii străzii.

×