x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Mai multe autovehicule furate în alte state UE au fost descoperite la frontierele României

Mai multe autovehicule furate în alte state UE au fost descoperite la frontierele României

de Redacția Jurnalul    |    06 Iun 2023   •   18:45
Mai multe autovehicule furate în alte state UE au fost descoperite la frontierele României

Mai multe autovehicule furate din alte state UE au fost descoperite la frontierele României.

Astfel că două TIR-uri și un microbuz căutate de poliția din Slovenia și Germania au fost descoperite de polițiștii de frontieră de la Calafat.

La Punctul de Trecere a Frontierei Calafat s-au prezentat, în weekend, pentru efectuarea formalităților de control doi cetățeni turci care conduceau două autocamioane înmatriculate provizoriu în Austria și un cetățean bulgar aflat la volanul unui microbuz, înmatriculat în Bulgaria.

În urma verificărilor făcute, polițiștii de frontieră au constatat că cele două autocamioane se află în atenția autorităților din Slovenia, figurând ca bunuri căutate pentru confiscare, ambele alerte fiind emise la data de 1 iunie 2023. Și microbuzul figura ca bun căutat pentru confiscare, alertă emisă de către autoritățile germane în 22 mai 2023.

Șoferii celor trei mașini le-au spus poliţiştilor că nu aveau cunoştinţă despre faptul că acestea se află în litigiu.

Cele două camioane, estimate la o valoare de 441.000 lei fiecare, precum și microbuzul în valoare de 55.000 lei, au fost indisponibilizate la sediul STPF Dolj, până la darea unei soluții finale de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Calafat.

În aceste cazuri, au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire la infracțiunea de furt.

Totodată, poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit un autoturism marca Mercedes-Benz, care figura în bazele de date ca fiind furat din Suedia. Autoturismul, în valoare de 175.000 de lei, a fost reținut în vederea continuării cercetărilor.

O femeie de 28 de ani, care avea cetățenie română și moldovenească, s-a prezentat marți, în jurul orei 18.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa - I.T.P.F. Iași, pentru a intra în ţară. Ea conducea un autoturism marca Mercedes-Benz, an fabricație 2019, înmatriculat în Suedia.

„Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind furat, semnalare introdusă de autoritățile din Suedia. Cu privire la aspectele constatate, tânăra a declarat că a împrumutat autoturismul în cauză de la un prieten, că îl utilizează în baza unui contract de comodat și că nu are cunoștință despre faptul că acesta este furat sau implicat în vreun litigiu”, transmite ITPF Iași.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 175.000 de lei, a fost reținut în vederea continuării cercetărilor.

×
Subiecte în articol: furt frontiere autovehicule