x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Azi are loc un nou exercitiu de alarmare a populatiei

Azi are loc un nou exercitiu de alarmare a populatiei

01 Noi 2017   •   10:08
Azi are loc un nou exercitiu de alarmare a populatiei

UPDATE 4 iulie 2018. Un nou exerciţiu de verificare a sistemelor de avertizare-alarmare a populaţiei are loc miercuri în Bucureşti şi în mai multe judeţe, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) precizând că sirenele nu vor fi pornite în judeţele care au fost afectate de inundaţii la sfârşitul săptămânii trecute. 

Exerciţiul de alarmare va avea loc începând cu ora 10.00, când vor fi acţionate echipamentele din cadrul sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă.

IGSU spune că aceste exerciţii lunare sunt necesare şi utile, deşi pot genera disconfort în rândul populaţiei.

"Sunetul sirenelor va fi auzit doar în judeţele care nu au fost afectate de fenomenele de vreme severă. Echipajele operative care intervin alături de autorităţi în zonele afectate vor menţine ca prioritare misiunile destinate remedierii situaţiilor din comunităţile afectate", precizează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

 

ISU Bucureşti - Ilfov anunţă că miercuri, între orele 10,00 şi 11,00, va acţiona echipamentele sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă. 

Din luna august 2017, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, în intervalul orar 10,00 - 11,00, sunt declanşate sirenele de alarmare publică existente la nivel naţional. 

ISU Bucureşti - Ilfov precizează că, pentru informarea populaţiei, din această lună, va începe transmiterea mesajelor de avertizare prin intermediul panourilor electronice stradale, cu o zi înainte de desfăşurarea exerciţiului. AGERPRES

×