x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Bărbat mort în piaţă, deşi a fost resuscitat

Bărbat mort în piaţă, deşi a fost resuscitat

de Monica Cosac    |    07 Noi 2017   •   10:29
Bărbat mort în piaţă, deşi a fost resuscitat
Sursa foto: juripozzi/Getty Images/iStockphoto

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti verifică motivele pentru care un bărbat în vârstă de 61 de ani a murit, sâmbătă, într-un spaţiu comercial din Piaţa Obor din Capitală, deşi i-au fost aplicate manevre de resuscitare de către echipajul unei ambulanţe private. Trupul neînsufleţit al bărbatului a fost dus la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”, pentru necropsie.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) s-a autosesizat după ce imaginile cu bărbatul care a murit sub ochii celor care trebuiau să-i salveze viaţa au fost postate pe reţelele de socializare şi va face verificări în legătură cu toate aspectele ce ţin de modul în care s-a desfăşurat intervenţia. După ce va finaliza dosarul, îl va trimite la Parchet, existând suspiciuni că echipajul nu a aplicat corect procedurile de resuscitare. Potrivit şefului DSU, Raed Arafat, ambulanţa nu era dotată cu un defibrilator, aparat necesar în situaţii de urgenţă. Echipajul medical care a intervenit iniţial aparţine unei firme private care nu avea autorizaţie de funcţionare.

“Echipajul care a aplicat incorect procedurile de resuscitare este de la o firmă privată din judeţul Ilfov ce asigură servicii private de ambulanţă - denumita AmbuHelp(…). Din informaţiile pe care le deţinem la acest moment, aceştia asigurau, pe bază de contract, asistenţa medicală de urgenţă în acea zonă, amenajată de tip târg comercial”, se arată într-un comunicat publicat de DSU.

“Serviciul privat de ambulanțe nu are autorizație de funcționare. Drept urmare, se aplică sancțiune contravențională în valoare de 15.000 de lei”, a precizat un reprezentant al DSU.

×
Subiecte în articol: moarte suspecta