x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Beneficiile drojdiei de bere pentru organism

Beneficiile drojdiei de bere pentru organism

29 Mai 2019   •   20:30
Beneficiile drojdiei de bere pentru organism

Drojdia de bere, indiferent de forma sa, proaspătă, uscată sau tablete, este una dintre cele mai ieftine și eficiente metode de prevenire și tratament cunoscute, fiind eficientă într-o gamă variată de afecțiuni. Specialiştii susţin că tratamentul cu acest aliment remediază carențe semnificative în organismul uman : vitaminele D și E (biotina), complexul B (B1, B2, B3, B5, B7, B8, B9, B12, B15), mineralele care se asimilează cu ușurință în organism (fosforul, magneziul și calciul), enzimele și cele două oligoelemente vitale pentru sănătate: cromul și seleniul.

O doză benefică de drojdie pentru un adult constă în consumul a  trei linguriţe de drojdie de bere, de trei ori pe zi: dimineaţa, la prânz şi seara. O cură  de acest fel este indicată atât persoanelor anemice, cât şi celor care au probleme de asimilare a mineralelor, în special de magneziu şi calciu. În acest caz, cura trebuie să dureze 21 de zile, timp în care se administrează câte trei lingurițe  pe zi, înaintea meselor principale.

Te face mai energic

În acelaşi timp, spun specialiştii, această terapie reglează şi tulburările de coagulare şi alte boli ale sângelui. Drojdia de bere este un aliment- medicament apreciat de terapeuți deoarece contribuie la energizarea și revigorarea organismului. În acelaşi timp, vitamina K, bine reprezentată în compoziţia drojdiei de bere, intervine în procesul de coagulare a sângelui şi contribuie la formarea osoasă, fiind un factor esenţial în procesul de fixare a calciului.

Întăreşte imunitate

Mai ales în perioada virozelor, nutriționiștii recomandă ca răcelile şi bolile infecţioase să fie tratate cu drojdie de bere. În timpul tratamentelor, timp de trei săptămâni, bolnavilor trebuie să li se adminstreze zilnic câte trei linguriţe de drojdie proaspătă. Vitaminele şi mineralele prezente în compoziția drojdiei de bere, în frunte cu seleniul, îşi fac „datoria”: ele întăresc imunitatea şi scurtează perioada de convalescenţă.

Drojdia este o sursă excelentă de minerale şi, în special crom, un mineral esenţial care ajută la menţinerea unui nivel normal al glucozei din sânge, fiind util pentru persoanele cu risc de diabet sau care suferă de diabet.

 

×
Subiecte în articol: Drojdia de bere beneficii