x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Beneficiile iaurtului pentru organism

Beneficiile iaurtului pentru organism

02 Apr 2019   •   18:50
Beneficiile iaurtului pentru organism
Sursa foto: photique/Getty Images/iStockphoto

Iaurtul este unul dintre cele mai sănătoase produse pentru organism. Multe dintre cele care se găsesc în magazine au în componenţa lor culturi vii de bacterii. Un aspect vital în ceea ce privește acest produs este cel probiotic. Cuvântul „probiotic” are la bază principiul „pro viață”, și se referă la maniera în care anumite organisme vii pot avea un rol benefic atunci când sunt ingerate în cantități corespunzătoare.

Iaurtul grecesc are foarte multe beneficii, pe lângă gustul foarte bun. El este obţinut prin eliminarea zerului, ceea ce îl face să aibă mai multe proteine. Totodată, ajută metabolismul să funcționeze corect, datorită conținutului scăzut de carbohidrați și conținutului ridicat de vitamina B12.

Iaurtul natural

Acest tip de iaurt este bun pentru organism pentru că nu conține adaos de zahăr sau alte arome. Se obține prin fermentarea laptelui pasteurizat și este cel mai ușor de digerat. Are o serie de beneficii, datorate modului în care a fost pregătit. Datorită bacteriilor pe care le conține, accelerează producerea de celule albe, care luptă împotriva infecțiilor.

Recomandat la cure de slăbit

Cei care consumă iaurt riscă mai puțin să se îngrașe, pentru că acest produs alimentar oferă o senzație de sațietate care durează. Iaurturile neprocesate industrial conțin probiotice, microorganismele vii care mențin echilibrul florei intestinale, lucru esențial pentru o bună funcționare a sistemului digestiv și a celui imunitar.

Luptă împotriva osteoporozei

Vitamina D și calciul joacă un rol determinant în evitarea apariției osteoporozei. Concret, alimentația controlată este foarte importantă atât pentru a preveni, cât și pentru a trata această afecțiune. Oamenii de ştiinţă au demonstrat că prezenţa acestuia în oase are un rol determinant în stabilirea desitatii acestora, indiferent de vârstă. Cu toate acestea, aportul zilnic de calciu și vitamina D ar putea crește odată cu înaintarea în vârstă, când diversele boli cronice influențează negativ depunerea firească a acestor nutriente.

Pentru vârstnici, vitamina D este vitală. Ea se găsește în multe dintre produsele lactate existente pe piață, însă e bine de știut că unele iaurturi au adaosuri de vitamina D.

×
Subiecte în articol: iaurt beneficii