x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Benzinăriile, bombele din mijlocul oraşelor

Benzinăriile, bombele din mijlocul oraşelor

de Monica Cosac    |    10 Dec 2019   •   11:30
Benzinăriile, bombele din mijlocul oraşelor
Sursa foto: Captura Antena 3

O explozie s-a produs, ieri, la o benzinărie dezafectată din municipiul Galaţi, suflul deflagraţiei afectând patru autoturisme şi un hotel din apropiere. Se pare că explozia s-a produs în subteran, fiind atât de puternică încât bucăţi mari de beton au fost dislocate de suflul deflagraţiei, iar maşinile parcate au sărit în aer.

„Explozia s-a produs la o staţie peco dezafectată. Bazinele de combustibil rămase în subteran - probabil se efectuau lucrări de tăiere metal, ceva - în urma unei acumulări de gaz, de la acele rezervoare din subteran, probabil, s-a produs deflagraţia. Avem pagube materiale, patru autoturisme afectate. Lucrăm cu 4 autospeciale cu apă şi spumă, a fost afectat un pic hotelul din apropiere. Oamenii s-au autoevacuat în urma exploziei, nu a fost nimeni care să solicite ambulanţa”, a declarat un reprezentant Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi.

Din fericire, în urma incidentului nu au existat victime, însă traficul rutier în oraş a fost oprit. Ulterior, pompierii au anunţat că au reuşit să lichideze incendiul şi lucrează pentru umplerea cu spumă a rezervoarelor din subteran pentru a elimina eventuale riscuri viitoare.

×