x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Bobocii de la Academia de Poliție au depus jurământul

Bobocii de la Academia de Poliție au depus jurământul

29 Sep 2017   •   12:30
Bobocii de la Academia de Poliție au depus jurământul

Studenţii anului I ai Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" au depus, vineri, jurământul militar în cadrul unui eveniment la care au participat colonelul Gheorghe Nucu Marin, secretar de stat în cadrul MAI, diplomaţi, inspectori generali din cadrul ministerului, şefi de direcţii şi alţi reprezentanţi ai instituţiilor publice.

"În calitate de secretar de stat al Ministerului Afacerilor Interne îmi pun mari speranţe în potenţialul acestei generaţii şi îmi doresc ca fiecare dintre dumneavoastră să îşi asume cu responsabilitate calea aleasă! Avem nevoie de suflul nou pe care îl puteţi aduce acestui minister, de forţa şi entuziasmul care vă caracterizează", le-a transmis Gheorghe Nucu Marin noilor studenţi ai Academiei.

Acesta le-a adresat felicitări şi din partea ministrului de Interne, Carmen Dan, pentru decizia de a urma o carieră în MAI.

Secretarul de stat s-a referit şi la măsurile pe care conducerea MAI a fost nevoită să le ia în ceea ce priveşte partea de formare din instituţiile proprii de învăţământ, având în vedere deficitul de personal cu care se confruntă ministerul.

"Nu am intervenit deloc în zona Academiei de Poliţie, tocmai pentru a nu afecta în niciun mod calitatea pregătirii dumneavoastră din această instituţie de învăţământ. Într-o societate în continuă schimbare, în condiţiile în care provocările la adresa securităţii şi siguranţei cetăţeanului sunt dintre cele mai diverse, statutul de ofiţer la care aspiraţi impune pregătire solidă, inteligenţă şi adaptabilitate", a subliniat acesta.

El i-a îndemnat, totodată, la o abordare curajoasă şi adaptată realităţii pe profesorii din cadrul Academiei în procesul de instruire a studenţilor.

"Aveţi datoria formării acestor tineri, generaţie care, ca multe altele, trebuie să garanteze liniştea şi siguranţa în această ţară. (...) România are nevoie de poliţişti şi militari curajoşi, integri, inteligenţi, care să înţeleagă sensul profund al cuvintelor patriotism, sacrificiu, abnegaţie! Pentru asta avem nevoie însă de o pregătire adaptată realităţii pe care o întâlnesc în teren după absolvirea Academiei. Un prim pas este felul în care abordăm modulele de pregătire fizică şi tactică. Şi, din păcate, vedem tot mai des oameni ai legii aflaţi în situaţii dificile, ultragiaţi sau expuşi unor situaţii de risc din cauza modului în care acţionează. Aceste realităţi de zi cu zi ne fac să credem că trebuie schimbat ceva în modul cum ne pregătim viitori angajaţi, şi mă refer în special la cei din zona de asigurare a ordinii publice - poliţişti sau jandarmi.
Ne dorim ca aceste module de pregătire să se realizeze cu oameni care au lucrat în stradă, care s-au confruntat direct cu astfel de situaţii şi nu doar care au citit în cărţi despre asta. Aşadar, aveţi curajul schimbării: lumea evoluează, iar noi trebuie să ne adaptăm continuu!", a afirmat secretarul de stat.

Totodată, acesta i-a asigurat pe părinţii studenţilor de întreaga deschidere şi deplinul sprijin al conducerii MAI pentru orice iniţiativă menită să modernizeze sistemul de pregătire.

La eveniment, rectorul Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", Daniel-Costel Torje, le-a adresat, la rândul său, un mesaj tinerilor studenţi.

Anul acesta, la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" au depus jurământul 573 de studenţi, 384 de băieţi şi 189 de fete, dintre care 290 la Facultatea de Poliţie, 115 la Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative, 70 la Facultatea de Poliţie de Frontieră, 50 la Facultatea de Jandarmi, 48 la Facultatea de Pompieri. AGERPRES

×
Subiecte în articol: juramant boboci măi