x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Caraş-Severin: O fetiţă de doi ani a murit după ce a fost internată cu rujeolă

Caraş-Severin: O fetiţă de doi ani a murit după ce a fost internată cu rujeolă

03 Feb 2017   •   12:52
Caraş-Severin: O fetiţă de doi ani a murit după ce a fost internată cu rujeolă
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

O fetiţă în vârstă de doi ani din localitatea Ersig, judeţul Caraş-Severin, a decedat joi, cel mai probabil din cauza rujeolei, acesta fiind al treilea copil din Caraş-Severin care şi-a pierdut viaţa în ultimele şase luni din cauza respectivei boli. 

"Fetiţa era din localitatea Ersig. Avea doi ani şi nu era vaccinată ROR. Micuţa a fost internată în spital la data de 30 ianuarie, ora 22:47, cu diagnostic de suspiciune de rujeolă, hiperpirexie, adică febră mare. Pe durata internării i s-au recoltat probe biologice, inclusiv ser pentru determinarea stării infecţioase şi a primit tratament adecvat vârstei şi simptomelor. Ca urmare a tratamentului a apărut o stare de ameliorare simptomatică şi o stare generală bună", a declarat vineri, pentru AGERPRES, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) din Caraş-Severin, Daniel Botgros. 

El a mai menţionat că pe data de 2 februarie însă, în timpul vizitei medicului curant, fetiţa a intrat în stop cardiac şi nu a mai răspuns la manevrele de resuscitare. 

Urmează să fie efectuate necropsia şi rezultatele de laborator pentru a se vedea cu exactitate cauza decesului şi, mai ales, dacă acesta a survenit în urma rujeolei. 

Primele două decese au fost înregistrate la un copil de un an şi două luni şi la un altul de opt luni, care au fost înregistrate la Timişoara. 

La nivelul judeţului Caraş-Severin, în perioada iunie 2016 - ianuarie 2017, au fost înregistrate peste 700 de cazuri de rujeolă, 99% dintre acestea fiind la copii nevaccinaţi.

×