x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Caravana ''Fii pregătit!'' organizează cursuri de prim ajutor în situații de urgență sâmbătă și duminică în Capitală

Caravana ''Fii pregătit!'' organizează cursuri de prim ajutor în situații de urgență sâmbătă și duminică în Capitală

29 Sep 2017   •   11:07
Caravana  ''Fii pregătit!'' organizează cursuri de prim ajutor în situații de urgență sâmbătă și duminică în Capitală

Cursuri de pregătire a populaţiei pentru acordarea primului ajutor în situaţii de urgenţă vor fi organizate sâmbătă şi duminică, în Piaţa Revoluţiei din Capitală, în parcarea din faţa Ministerului Afacerilor Interne, în cadrul Caravanei ''Fii pregătit!'', informează oficiali ai ISU Bucureşti - Ilfov.

Cursurile oferite vor include prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România - cutremure, inundaţii, incendii - şi modul în care populaţia se poate pregăti pentru a le face faţă.

Centrul mobil are o sală de şcolarizare cu o capacitate de 40 de persoane şi este dotat cu toate echipamentele medicale şi de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanţilor, arată sursa citată.

Instruirea se va face sâmbătă, în intervalul orar 13,00 - 18,00, şi duminică, între orele 12,00 - 18,00, de către personalul ISU Bucureşti-Ilfov.

Cei care doresc să participe la cursuri se pot înscrie pe pagina de internet a Fundaţiei pentru SMURD, unde se găseşte şi calendarul deplasărilor caravanei.

Anul trecut, Caravana ''Fii pregătit!'' a parcurs peste 17.000 de kilometri, a ajuns în 29 de oraşe şi peste 10.200 de persoane au fost instruite de personalul IGSU.

Caravana ''Fii pregătit!'' este un proiect al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, operat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi care a fost susţinut financiar de Fundaţia pentru SMURD, cu sprijinul Fundaţiei Vodafone România. AGERPRES

×
Subiecte în articol: fii pregatit cursuri prim ajutor