Parlamentarul are supa la un leu, iar pentru felul doi da… doi lei Oricat ar fi de greu de crezut, la Palatul Parlamentului (pe vremea lui Ceausescu se chema – acum, pare ironic – Casa Poporului), acolo unde iau masa alesii natiei, se mananca pe bani marunti, in cel mai pur sens al expresiei. Adica poti sa iei un pranz gustos fara sa cheltui mai mult de cinci lei, scriu jurnaliştii de la bzv.ro.
Astfel, o supa costa intre un leu si patru lei, felul doi costa intre doi si sapte lei, iar desertul costa cam un leu. Meniul este mai mult decat diversificat, nu ca la cantina saracilor sau cea a studentilor: antricot de vita, pulpa de porc la tava, pulpa de pui la cuptor, musaca de cartofi cu telemea, cartofi natur, fasole batuta, ardei umpluti cu carne, ciulama de pui, tocanita de ciuperci, mancare de fasole verde, mamaliga cu branza si smantana, ghiveci de legume, supa crema de legume, ciorba de vacuta a la grec, ciorba de perisoare, ciorba de fasole cu costita, salata de varza sau muraturi, prajituri pentru toate gusturile.
De la bufet nu lipsesc nectarurile de fructe, produsele de patiserie, ciocolata, biscuitii, saratelele, covrigeii, cafeaua sau ceaiurile. Iar lista poate continua, la aceleasi preturi mici. Supa cu taitei, de exemplu, costa 1,25 lei, iar ciorba de perisoare – patru lei. O portie de pui cu mazare costa aproximativ 5 lei, iar una de pulpa de porc cu sos – in jur de sase lei, in timp ce antricotul de vita la tava face cam noua lei. Se adauga salata de varza – un singur leut! Pentru alesii care prefera sa manance mai “fin”, o portie de salau la tava costa 6,50 lei, una de Gordon Bleu – sub sase lei, escalopul cu ciuperci – putin peste sapte lei, salata orientala – aproape trei lei, ciolanul afumat – 3,50 lei, iar mancarea de spanac – mai putin de doi lei
Deserturile au preturi la fel de mici. Eclerul poate fi savurat cu un leu, in timp ce amandina sau tiramisu costa 1,30 lei.
Jurnaliştii vasluieni fac o comparaţie între aceste preţuri şi cele de la cantinele asistaţilor social, meniul zilnic al unui om care mănâncă la cantina săracilor costând statul 12 lei, iar felurile de mâncare sunt pe bază de cartofi, varză, fasole şi orez.