x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Ce înseamnă să fii bătrân în România? Specialiștii invitați de Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu participă la o nouă conferință Longevity

Ce înseamnă să fii bătrân în România? Specialiștii invitați de Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu participă la o nouă conferință Longevity

de Redacția Jurnalul    |    22 Mar 2023   •   18:15
Ce înseamnă să fii bătrân în România? Specialiștii invitați de Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu participă la o nouă conferință Longevity
Sursa foto: Hepta

În România, speranța de viață a crescut cu aproximativ 4 ani dacă ne raportăm la statisticile anilor ’70. Cu toate acestea, românii nu se pot considera prea norocoși din această perspectivă dacă ne comparăm cu state precum Spania, Grecia, Italia ( între 80 și 82 de ani). Ultima statistică referitoare la longevitate în statele UE situează România pe penultimul loc cu 74,2 ani, fiind depășită doar de vecinii bulgari cu 73.6 ani.

A fi bătrân în România presupune o serie întreagă de lipsuri, un nivel precar de asistență medicală dar și o educație medicală deficitară. Situația nu este însă de neschimbat dacă avem deschiderea de a învăța de la oamenii de știință care caută soluții pentru o viață lungă și sănătoasă.

 

În ultima perioadă, oamenii de știință din toată lumea sunt din ce în ce mai preocupați de acest domeniu al longevității, iar datele obținute prin cercetare sunt de un real ajutor pentru oricine își dorește o viață lungă și sănătoasă.

 

Este important să recunoaștem importanța managementului îmbătrânirii și pregătirii din timp a acestei etape a vieții, atât pentru indivizi, cât și pentru societate în ansamblul său. Persoanele în vârstă pot aduce contribuții semnificative comunității și economiei, iar o gestionare eficientă a îmbătrânirii poate contribui la creșterea calității vieții pentru toți cetățenii. Investițiile în programele de îngrijire a sănătății pentru persoanele în vârstă, dar și în programe educaționale și de formare continuă, pot aduce beneficii semnificative întregii societăți.

 

 În România, Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României organizează o nouă ediție a Conferinței Internaționale de Longevitate și Gerontologie. Specialiștii în longevitate vor prezenta informații legate de tema celei de a 4-a ediții a conferinței: ,,Progrese recente în managementul îmbătrânirii”.

 

Conferința este un eveniment important care aduce în prim-plan subiecte cheie legate de îmbătrânirea populației, dar și soluțiile pentru un management eficient al acestei etape a vieții. Evenimentul oferă o platformă de dezbatere și informare pentru specialiștii în domeniu, dar și pentru publicul larg interesat de subiect și de sfaturi practice pentru a avea o bătrânețe sănătoasă. Prin discuțiile generate de conferință și prin prezentările speakerilor invitați, nume sonore ale longevității din România și din afară, se pot identifica strategii și soluții pentru îmbunătățirea vieții persoanelor în vârstă din România.

 

Evenimentul va avea loc pe 29 martie, începând cu ora 15.00 iar înscrierea pe fundatiadanvoiculescu.ro și participarea sunt gratuite.  

 

×
Subiecte în articol: fundatia dan voiculescu batrani