x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Ce spune Mihai Fifor despre militarul care s-a sinucis la Focşani

Ce spune Mihai Fifor despre militarul care s-a sinucis la Focşani

06 Mai 2018   •   13:37
Ce spune Mihai Fifor despre militarul care s-a sinucis la Focşani

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat că se va declanşa o anchetă în cazul subofiţerului în vârstă de 22 de ani, de la o unitate militară din municipiul Focşani, care s-a împuşcat cu arma din dotare în timp ce se afla în serviciul de pază.

 

"Aşteptăm să vedem rezultatele anchetei, va fi desigur o anchetă în acest sens. Nu pot decât să vă spun că mă gândesc cu mare tristeţe la acest eveniment, nu ne dorim astfel de lucruri, până la urmă este un tânăr care şi-a luat viaţa, o să vedem şi de ce, în ce circumstanţe. Nu pot decât să spun să se odihnească în pace şi să adresez condoleanţe familiei", a spus, duminică, Mihai Fifor, în parcul Herăstrău, cu ocazia Crosului VeteRun.

El s-a arătat convins că psihologii Armatei îşi fac datoria aşa cum se cuvine.

"Vă reamintesc şi faptul că sunt aproape pe final cu noul centru de psihologie operaţională a Armatei Române, se lucrează din plin la această nouă concepţie şi încercăm să reaşezăm pe noi standarde tot ce înseamnă asistenţa psihologică pentru militarii români", a precizat Fifor.

Un subofiţer în vârstă de 22 de ani, de la o unitate militară din municipiul Focşani, a fost găsit mort, sâmbătă, în timp ce se afla în serviciul de pază. Militarul avea gradul de caporal la Unitatea Militară 1470 din Focşani, iar sâmbătă la amiază s-a împuşcat, fiind găsit decedat de colegi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Brigăzii 8 LAROM "Alexandru Ioan Cuza", maiorul Ion Dantiş, ancheta a fost preluată de procurorii militari. De asemenea, la nivelul unităţii a fost constituită o comisie de cercetare a evenimentului. AGERPRES

×