x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Ce spune ministrul Sănătății despre comportamentul bolnavilor, în contextul pandemiei

Ce spune ministrul Sănătății despre comportamentul bolnavilor, în contextul pandemiei

16 Oct 2020   •   13:02
Ce spune ministrul Sănătății despre comportamentul bolnavilor, în contextul pandemiei

La unitățile de primiri urgențe (UPU) din cadrul unităților sanitare s-au prezentat circa 255.000 de persoane, în perioada 15 septembrie - 15 octombrie 2020. Dintre aceștia, 67.000 de bolnavi au fost spitalizați, potrivit ministrului Sănătății, Nelu Tătaru. Majoritatea nu acuzau simptome legate de infecția cu noul coronavirus.

"Am făcut evaluările şi le facem în fiecare zi. V-aş da o statistică în condiţiile în care, în perioada 15 septembrie - 15 octombrie, s-au prezentat la unităţile de primire urgenţă în jur de 255.000 de pacienţi, la internare rămânând în jur de 67.000. Aici ne referim la patologie non-COVID - majoritatea 90%", a spus ministrul, în cadrul dezbaterii online "Inovaţia medicală: acces, impact, schimbări'', a spus demnitarul.

Din cauza pandemiei, cei mai mulți pacienți nu au dorit să fie internați. 

"Putem vedea şi o reticenţă poate a pacientului care rămâne în spital după ce şi-a făcut o evaluare în contextul pandemiei, dar şi tendinţa de a trata sau de a ţine o legătură mai mult pe domiciliu. Suntem într-adevăr şi în acel moment în care avem o previziune, să spunem aşa, în care pacientul cronic, prin neprezentarea la medicul curant de specialitate sau medicul de familie, duce către o agravare a patologiei, chiar dacă nu are elemente de decompensare în acest moment, dar viitorul îl vedem ca şi lipsă de evaluare pe care şi-o asumă în acest context pacientul, deşi condiţia trebuie să fie cea în care avem evaluarea la termenul care este stabilit", a explicat ministrul.

×
Subiecte în articol: nelu tataru pandemie COVID coronavirus upu