x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Cerere de modificare a HG-ului caloriferelor

Cerere de modificare a HG-ului caloriferelor

20 Apr 2017   •   11:50
Cerere de modificare a HG-ului caloriferelor
Sursa foto: AndreyPopov/Getty Images/iStockphoto

Sistemul de termoficare a fost repornit ieri în Capitală, după ce temperatura a scăzut brusc în ultimele zile iar în cursul nopții de vineri se așteaptă 0 grade Celsius. Furnizarea agentului termic fusese sistată începând cu 4 aprilie.

Primarul general Gabriela Firea a discutat în cursul dimineții cu vicepremierul Sevil Shhaideh, soliciând modificarea HG 425/1994, care prevede că sistemul de termoficare trebuie pornit dacă temperaturile scad sub 10 grade, trei zile la rând, între orele 18 și 6, și trebuie oprit dacă în aceleași condiții temperatura depășește 10 grade. Primăria urma să trimită iei o solicitare oficială Ministerului Dezvoltării, pentru modificarea acestor standarde care fac ca legislația să fie greoaie.

La rândul său, administratorul special al RADET, Sorin Chirița, a spus că regia a primit foarte multe cereri pentru reluarea furnizării agentului termic, „astfel că și legislația ne-a obligat, și cererile cetățenilor ne-au obligat să repornim sistemul de încălzire centralizat".

×