x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Ciobanul cu facultate de pe Transalpina: „Tot cu oile îmi place mai mult. Să dorm în cojoc, sub cerul liber”

Ciobanul cu facultate de pe Transalpina: „Tot cu oile îmi place mai mult. Să dorm în cojoc, sub cerul liber”

de Redacția Jurnalul    |    01 Aug 2023   •   13:30
Ciobanul cu facultate de pe Transalpina: „Tot cu oile îmi place mai mult. Să dorm în cojoc, sub cerul liber”
Sursa foto: pandurul.ro

Aristică Bălan este un cioban de pe Transalpina. El este licențiat în silvicultură dar a ales să-și petreacă viața cu oile pe munte.

Aristică, ciobanul cu facultate de pe Transalpina: A ales oieritul, deși este licențiat în Silvicultură |

„Am liceul, facultate de Silvicultură absolvită în Brașov, dar tot cu oile, în mijlocul naturii, îmi place cel mai mult. Să dorm în cojoc, sub cerul liber. Am circa 2.500 de oi de care am grijă și aici nu te poți plictisi.

M-am întâlnit și cu ursul de multe ori. Am trăit multe, dar nu aș vrea să renunț la asta. Asta îmi place. Îmi plac oile, animalele, natura și munții.

Am făcut transhumanţă la cote mari, am făcut Bărăganul, Banatul. Transhumanţa a fost mama noastră. Munţii ăştia sunt plini cu oi, așa că și turiștii au ce vedea: verdeaţă, aer curat, apă rece”, povestește ciobanul, potrivit pandurul.ro

El spune că turiștii îi cer să se fotografieze cu ei. 

„Opresc turiștii, vin la noi. Se bucură când văd oile, măgarii. Stau să facă poze, să ne filmeze. Sunt mulți străini care vin și fac poze cu noi. Nu înțelegem limba engleză prea bine, dar am înțeles mereu când au venit să facă poze și ne-au spus că avem o țară frumoasă”, conchide Arisitcă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×