x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Circa 345 de milioane de oameni suferă de foamete acută. O persoană moare la fiecare patru secunde din lipsa hranei

Circa 345 de milioane de oameni suferă de foamete acută. O persoană moare la fiecare patru secunde din lipsa hranei

20 Sep 2022   •   13:02
Circa 345 de milioane de oameni suferă de foamete acută. O persoană moare la fiecare patru secunde din lipsa hranei

La fiecare patru secunde o persoană moare de foame, astfel că 238 de organizații neguvernamentale cer liderilor de la a 77-a Adunare Generală a ONU să ia măsuri decisive pentru a pune capăt crizei mondiale a foametei.

Organizații din 75 de țări au semnat o scrisoare deschisă în care își exprimă indignarea față de nivelul galopant al crizei alimentare, notează ReliefWeb, un serviciu de informații umanitare furnizat de Biroul Organizației Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA).

Potrivit acestuia, 345 de milioane de persoane se confruntă acum cu foametea acută. Numărul s-a dublat din anul 2019.

Mohanna Ahmed Ali Eljabaly de la Asociația Yemen Family Care, unul dintre semnatarii scrisorii, a declarat: "Este îngrozitor faptul că, cu toată tehnologia din agricultură și tehnicile de recoltare din ziua de azi, încă mai vorbim de foamete în secolul XXI. Nu este vorba despre o țară sau un continent, iar foametea nu are niciodată o singură cauză. Este vorba despre nedreptatea întregii umanități. Este extrem de dificil să vezi oameni suferind în timp ce alții care împart aceeași planetă au hrană din belșug. Nu trebuie să mai așteptăm nicio clipă pentru a ne concentra atât pe furnizarea imediată de alimente care să salveze vieți, cât și pe sprijinul pe termen mai lung, astfel încât oamenii să își poată lua în primire viitorul și să se poată întreține pe ei înșiși și familiile lor".

Criza mondială a foamei a fost alimentată de un amestec de sărăcie, nedreptate socială, inegalitate de gen, conflicte, schimbări climatice și șocuri economice, iar efectele persistente ale pandemiei COVID-19 și ale crizei din Ucraina au dus la creșterea suplimentară a prețurilor la alimente și a costului vieții.

×
Subiecte în articol: foame