x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Ciudaţii de la stat: ce angajări trăsnite s-au făcut în 2018

Ciudaţii de la stat: ce angajări trăsnite s-au făcut în 2018

de Cristian Anton    |    28 Dec 2018   •   11:10
Ciudaţii de la stat: ce angajări trăsnite s-au făcut în 2018

Şi anul 2018 s-a aflat în zodia nepotismului, semnul sub care ne tot mirăm de ce România refuză parcă să evolueze. Fie că vorbim despre pensionara Rodica adusă administrator la aeroportul din baza militară SUA, de fotbalistul lui „Pinalti” pus şef la bursa de energie a României sau instalatorul numit la conducerea industriei nucleare a ţării, guvernanţii au avut grijă să-şi achite datoriile de partid şi obligaţiile familiale.

Una dintre cele mai spectaculoase numiri a fost făcută chiar spre sfârşitul acestui an, pe 7 noiembrie, când Ministerul Transporturilor a pus-o administrator la Aeroportul Internaţional „Mihail Kogălniceanu” din Constanţa pe Rodica Avram, o respectabilă pensionară din Bacău. Inginer constructor de profesie, Rodica a ajuns să coordoneze activitatea aeroportului din baza militară SUA având ca unică recomandare calitatea de soţie a deputatului ALDE de Bacău, Constantin Avram. Pensionara Rodica va face o echipă de temut alături de alt administrator de o competenţă efervescentă, Marian Irimia, instalat şef la aeroport din postura de fost vânzător de WC-uri.

Fotbalistul pus şef la bursa de energie a statului

Guvernanţii au fost prinşi în ofsaid şi cu ocazia numirii unui nou administrator la Societatea Operatorul Pieţei de Energie Electrică şi Gaze Naturale OPCOM SA, în persoana lui Remus Munteanu, secretar de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului. Şeful bursei de energie a României a fost portarul FC Ceahlăul Piatra-Neamţ între 1998 şi 2001, în perioada de glorie a echipei, pe când era patronată de celebrul Gheorghe Ştefan, zis „Pinalti”, dar şi al echipei franceze de liga a patra Paris Fotbal Club. Până să joace pentru „Pinalti”, fotbalistul Megawatt a fost tehnician la Melana Săvineşti. De asemenea, nu poate fi omis faptul că Remus Munteanu este fiul fostului deputat Ioan Munteanu, unul dintre baronii cu greutate ai PSD.

Instalatorul nuclear

Şi Nuclearelectrica are o conducere interesantă prin perspectiva calificării profesionale a directorilor săi adjuncţi. Dan Laurenţiu Tudor coordonează acum activităţile referitoare la achiziţii publice, juridic, afaceri corporatiste şi strategii de resurse umane ale Nuclearelectrica având ca unică şcoală absolvită o facultate de instalaţii. Şeful industriei nucleare a României a fost instalator sanitar la Antrepriza Specială Instalaţii, Montaj şi reparaţii, dar şi la Institutul Naţional al Lemnului. Pe de altă parte, Viorel Lary Ţoni a devenit director adjunct al Nuclearelectrica, unde coordonează dezvoltarea proiectelor de investiţii şi activităţi de realizare a veniturilor aferente tranzacţiilor cu energie cu o solidă experienţă de vânzător de medicamente şi produse electrocasnice.

Pupila lui Mazăre, şefă-n port şi aeroport

Unul dintre funcţionarii-minune ai momentului vine de la Constanţa, acolo unde s-a lansat în administraţia publică din calitatea de patroană a clubului preferat al lui Radu Mazăre. Mirela Florenţa Matichescu este administratorul public al judeţului Constanţa, dar a fost numită de Ministerul Transporturilor administrator al Companiei Naţionale Administrarea Porturilor Maritime SA Constanţa, precum şi la Aeroportul Internaţional „Mihail Kogălniceanu”.

Nepotism a la Vaslui

Nepotismul a funcţionat ireproşabil şi în aparatul propriu de lucru al vicepremierului Ana Birchall. Deputat de Vaslui, Birchall nu şi-a putut lăsa şeful local pe linie de partid cu ochii în soare şi l-a luat pe fiul acestuia, Tudor Buzatu, la Bucureşti ca şi consilier personal. Tudor Buzatu a trăit, de altfel, toată viaţa de pe urma tatălui său, Dumitru Buzatu, preşedintele PSD al Consiliului Judeţean Vaslui (CJV) şi influent lider de partid. Beizadeaua Tudor manageriază încă din 2009, imediat după terminarea facultăţii, Centrul de Resurse pentru Afaceri Vaslui, instituţie aflată în subordinea CJV, condus de tatăl său.

 

 

 

×
Subiecte în articol: angajari ciudate