x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Cluj-Napoca - Medic, despre copilul mușcat de câini: Nu are zona de 25 cm pătrați care să nu fie afectată

Cluj-Napoca - Medic, despre copilul mușcat de câini: Nu are zona de 25 cm pătrați care să nu fie afectată

31 Mar 2017   •   14:44
Cluj-Napoca - Medic, despre copilul mușcat de câini: Nu are zona de 25 cm pătrați care să nu fie afectată

Directorul medical al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca, Călin Lazăr, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că prognosticul este rezervat în cazul copilului de 8 ani muşcat de patru câini şi că aproape că nu există nici o părticică din suprafaţa corpului său care să nu fie afectată. 

'Sunt 25-30 de plăgi, greu de numărat, aproape toată suprafaţa corpului este afectată. Practic nu este zonă de 20-25 cm pătraţi pe corp care să nu fie afectată. La internare prezenta şoc hemoragic în urma plăgilor sângerânde şi un şoc traumatic. Va mai fi nevoie de transfuzii şi de multe, multe intervenţii, dar perioada grea abia de acum începe, pentru că toată această parte de patologie de şoc traumatic începe să se manifeste. Prognosticul este destul de rezervat, având în vedere că medicul nostru chirurg, care o experienţă de 15 ani, a spus că nu a mai văzut aşa ceva. E un pacient critic, mare critic la ora actuală', a spus Lucian Lazăr. 

El a mai spus că prima intervenţie chirurgicală la care a fost supus băiatul a avut loc în cursul nopţii, că a durat 6-7 ore şi că la ea au participat 7-8 cadre medicale. 

Călin Lazăr a adăugat că dacă lucrurile vor evolua spre bine, copilul va rămâne internat cel puţin una-două luni. 

Un băiat de 8 ani din Câmpia Turzii a fost muşcat de patru câini şi se află internat în stare critică la Spitalul de Urgenţă pentru Copii din Cluj-Napoca. 

Purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Carmen Jucan, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că în cauză s-a deschis un dosar penal. 

'Ieri, în jurul orei 17,45, un minor de 8 ani a pătruns în incinta unei societăţi comerciale din Câmpia Turzii, unde a fost atacat de patru câini aflaţi în curte pentru paza perimetrului şi a suferit multiple muşcături. În cauză s-a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă', a menţionat Carmen Jucan.AGERPRES

×