x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Schimbare radicală în Codul Rutier. Ce trebuie să știe toți șoferii

Schimbare radicală în Codul Rutier. Ce trebuie să știe toți șoferii

de Redacția Jurnalul    |    22 Feb 2023   •   15:30
Schimbare radicală în Codul Rutier. Ce trebuie să știe toți șoferii

O modificare a Codului Rutier prevede a nouă condiție de retragere a permisului auto de către polițiștii de la circulație.

Regulamentul a fost modificat pe 17 februarie 2023 și prevede, printre altele, că polițiștii pot retrage permisul unui șofer "până la ora 08.00 a zilei următoare, dar nu mai puţin de 12 ore".

Decizia poate fi luată de agentul de circulație dacă acesta deține probe ori indicii temeinice că șoferul a consumat alcool ori substanțe interzise înainte de a se ucra la volan și refuză testarea pentru stabilirea concentrației de alcool pur în aerful expirat ori a prezenței unor substanțe psihotrope în organismul conducătorului auto.

Titularul permisului primește însă o dovadă, fără drept de circulație, explică avocatnet.ro. Aceasta va fi înmânată șoferului și cuprinde data, ora și locul unde a fost încheiată, datele de identificarea ale conducătorului auto și ale polițistului, perioada retragerii și motivul. 

Totodată, permisul se păstrează la serviciul poliției rutiere din raza unde a fost constatată contravenției până la restituire, anulare, etc. 

De asemenea, astfel de verificări pot fi efectuate și de polițiștii de frontieră. 

 

 

×
Subiecte în articol: cod rutier soferi permis auto politie