x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Copii cu autism vor beneficia de sute de ore de terapie în urma unor evenimente sportive

Copii cu autism vor beneficia de sute de ore de terapie în urma unor evenimente sportive

17 Oct 2017   •   14:43
Copii cu autism vor beneficia de sute de ore de terapie în urma unor evenimente sportive

Copii cu autism vor beneficia de sute de ore de terapie în urma a două evenimente sportive - Rocket Bike Fest şi Bucharest Marathon. 

"Asociaţia Help Autism a ales un mod inedit de a promova conştientizarea autismului şi a finanţa programele de terapie pentru cei 485 de copii pe care îi susţine. Astfel, prin implicarea în două astfel de evenimente sportive, Rocket Bike Fest şi Bucharest Marathon, asociaţia a reuşit să mobilizeze sute de persoane şi să strângă fonduri pentru tot atâtea ore de terapie de recuperare pentru copiii cu Tulburare de Spectru Autist", se arată într-un comunicat al Asociaţiei Help Autism. 

În ultima zi a lunii septembrie, câteva sute de pasionaţi de ciclism s-au aliniat la startul Rocket Bike Fest, concurs de ciclism cross country dedicat conştientizării autismului, ajuns la cea de-a VIII-a ediţie. 

Anul acesta, traseele celor opt curse pentru pasionaţi de toate vârstele au fost pregătite de campionul la MTB, Velodrom şi Ciclocross Răzvan Jugănaru, iar zeci de sponsori din mai multe domenii de activitate au susţinut din nou evenimentul cu bani ori premii pentru câştigători. 

Cele opt ediţii Rocket Bike Fest au însemnat mai mult de 3.400 de concurenţi şi peste 6.800 de participanţi care au aflat povestea copiilor cu autism. 

Federaţia Română de Fotbal s-a alăturat eforturilor de integrare a copiilor cu autism şi, în cadrul unui parteneriat încheiat cu Asociaţia Help Autism, promovează, prin sport, integrarea copiilor speciali şi dreptul lor la o viaţă cât mai aproape de normalitate. Ca primă activitate a iniţiativei, la începutul lunii octombrie, 25 de copii cu autism din centrele asociaţiei au făcut cunoştinţă cu fotbalul chiar pe unul dintre terenurile complexului Arena Naţională. Acţiunea a fost desfăşurată sub forma unei ore de socializare în care copiii au fost implicaţi în diverse activităţi care să îi ajute să interacţioneze unii cu ceilalţi şi să îşi dezvolte abilităţile de mobilitate şi coordonare. 

"Pe 14 şi 15 octombrie, Help Autism a fost, pentru a treia oară, cauza asociată a celui mai mare eveniment sportiv din România, Maratonul Internaţional Bucureşti. În aceste trei ediţii, peste 1.200 de alergători au ales să susţină cauza copiilor sprijiniţi de Help Autism şi să ducă mai departe mesajul de conştientizare a autismului. Prin direcţionarea unui procent din taxele de participare şi fundraising pe platfomele de crowdfunding, aceştia au dăruit 550 de ore de terapie de recuperare care să-i ajute pe copiii speciali în drumul lor către normalitate. Alături de concurenţii care şi-au dedicat efortul copiilor cu autism au stat şi 60 de voluntari ce au încurajat alergătorii pe tot parcursul competiţiei şi i-au sprijinit prin asigurarea unuia dintre punctele de hidratare de pe traseu", se mai arată în comunicat. AGERPRES

×
Subiecte în articol: copii autisti programe