x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Copii exploatați la un orfelinat din Giurgiu. Invadați de ploșnițe și obligați să muncească pentru un patron din zonă

Copii exploatați la un orfelinat din Giurgiu. Invadați de ploșnițe și obligați să muncească pentru un patron din zonă

de Redacția Jurnalul    |    25 Aug 2023   •   15:00
Copii exploatați la un orfelinat din Giurgiu. Invadați de ploșnițe și obligați să muncească pentru un patron din zonă

Copiii de la un orfelinat din Giurgiu sunt cazați în condiții îngrozitoare și puși să muncească pentru un patron din zonă.

Există suspiciuni că 6 minori au fost transportați cu un dric să adune fructe din livada unui bărbat care deține și o firmă de pompe funebre. Însă conducerea casei de copii neagă, spunând că aceștia au fost duși într-o excursie de o zi la țară. 

Acțiunea a avut loc pe 11 august 2023, când cei mici au fost duși la Hodivoaia, localitate aflată la 15 km distanță de orfelinat. Copiii au trebuit să adune prune și au primit în schimb friptură și tort.  

Directoarea orfelinatului spune că băieții s-au distrat și chiar au fost puși să facă o compunere despre experiența acestei zile. 

"Activitatea a constat în activităţi în aer liber, copiii s-au jucat cu copiii din împrejurimi. Au făcut un grătar, s-au jucat cu animăluţele din grădină, au dat de mâncare păsărilor din ograda respectivă. Seara s-a terminat cu un foc de tabără", spune Claudia Drume, director Casa Albastră.

Însă autorităţile au controlat condițiile în care minorii au părăsit centrul, cum au fost transportați și dacă procedurile au fost respectate. 

Agenţia Judeţeană pentru Plăți și Inspecție Socială Giurgiu a făcut verificări la Casa Albastră, iar raportul cu neregulile constatate a fost înaintat către Ministerele Muncii și al Familiei, potrivit antena3CNN.

Copii invadați de ploșnițe

Totodată, autoritățile au descoperit nereguli luna trecută la acest centru. Inspectoratului pentru Situații de Urgență a găsit improvizații la instalația electrică. 

În plus, când au fost realizate renovări, copiii s-au trezit invadați de ploșnițe. 

Dezinsecţia şi renovarea au avut loc doar după ce autorităţile au anunţat că vor face controale în toate casele de copii şi azilele de bătrâni din ţară.

Copii exploatați

×
Subiecte în articol: copii giurgiu orfelinat casa copii