x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Copii trataţi cu aplicaţia

Copii trataţi cu aplicaţia

de Monica Cosac    |    29 Aug 2018   •   18:40
Copii trataţi cu aplicaţia

Un număr de 200 de copii dependenţi de insulină din 28 de judeţe şi din Capitală vor beneficia de monitorizare şi tratament prin intermediul unei aplicaţii care foloseşte inteligenţa artificială şi algoritmi, sistemul fiind dezvoltat în cadrul primului Centru de telemedicină în diabetul pediatric din România.

Lansată printr-un proiect al Asociaţiei Sprijin pentru Diabet, noua aplicaţie este o premieră în domeniul tratamentului diabetului insulino-dependent din România şi face parte dintr-un sistem de telemedicină unic în ţară, care permite renunţarea la testele zilnice prin înţepătură, necesare pentru determinarea glicemiei. Implementarea sistemului este supervizată de un medic diabetolog care va urmări optimizarea aplicaţiei.

Potrivit iniţiatorilor, integrarea Inteligenţei Artificiale în tratamentul diabetului insulino-dependent va simplifica şi va creşte performanţa procesului de calculare şi ajustare a dozelor de insulină pentru fiecare dintre micuţii pacienţi. Monitorizarea acestora este un proces continuu ce presupune, pe lângă durere fizică, includerea unei cantităţi foarte mari de date. În prezent, colectarea şi analizarea acestor date revine copiilor aflaţi sub tratament, respectiv părinţilor lor. Reprezentanţii Asociaţiei Sprijin pentru Diabet speră ca rezultatele obţinute să contribuie la aplicarea pe scară cât mai largă a acestui sistem de monitorizare şi tratament, care să aducă îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru cât mai mulţi pacienţi din întreaga ţară.

În România, sunt peste 3.000 de copii cu diabet insulino-dependent, copii al căror regim de viaţă impune, pe lângă restricţii alimentare şi de activitate fizică, testarea de mai multe ori pe zi.

 

×
Subiecte în articol: copii trataţi cu aplicaţia