x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Copiii merg în sălile de fitness în locul bazelor sportive pentru că sunt mai aproape de casă

Copiii merg în sălile de fitness în locul bazelor sportive pentru că sunt mai aproape de casă

21 Sep 2021   •   11:00
Copiii merg în sălile de fitness în locul bazelor sportive pentru că sunt mai aproape de casă

Din ce în ce mai mulţi copii preferă să urmeze cursuri de zumba sau de aerobic, însă bazele sportive numără în fiecare an mai puţini copii înscrişi, iar principalul motiv este faptul că sălile de fitness se află în proximitatea celor care doresc să facă mişcare.

Copiii aleg să meargă mai mult în sălile de fitness pentru a practica sport decât în bazele sportive. Tot mai mulți preferă să urmeze cursuri de zumba sau de aerobic, însă bazele sportive numără în fiecare an mai puţini copii înscrişi. Ei aleg sălile de fitness pemtri că acestea se află în proximitatea celor care doresc să facă mişcare.

„De asta aleg să meargă mai mult către acele săli de fitness, cu toate că acolo se face sport de întreţinere, focusul nu este de a face selecţia pe mai departe pentru sporturile de performanţă. Este bine sau este rău? Eu cred că este bine pentru că face mişcare copilul“, spune Gabi Szabo, fostă campioană şi fost ministru al Tineretului şi Sportului, care în prezent este director general al clubului de handbal CSM Bucureşti.

România a pierdut în ultimii 20 de ani nu doar copiii care ar fi putut pune ţara noastră pe marile podiumuri ale campionatelor sportive, dar şi medalii la unele dintre cele mai importante evenimente sportive internaţionale. La Jocurile Olimpice din 2000, România a obţinut 26 de medalii, dintre care 11 de aur, pe când la ultimele două ediţii ( Rio - 2016, Tokyo – 2020), ţara noastră a obţinut doar câte patru medalii.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: copii fitness