x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Crescătorii de oi vin în weekend cu pastramă şi tocăniţă în Piaţa Obor

Crescătorii de oi vin în weekend cu pastramă şi tocăniţă în Piaţa Obor

02 Noi 2017   •   10:58
Crescătorii de oi vin în weekend cu pastramă şi tocăniţă în Piaţa Obor

Caravana campaniei "Alege oaia!' continuă în zilele de 4-5 noiembrie, în Piaţa Obor din Capitală, unde crescătorii de ovine îi vor aştepta pe vizitatori să guste gratuit din tocăniţa şi pastrama pregătite la faţa locului, dar şi să le răspundă la toate întrebările legate de produse, informează, joi, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR). 

În spaţiul destinat acestui eveniment, se vor pregăti mâncăruri tradiţionale din carne de oaie, ce vor fi oferite, gratuit, spre degustare vizitatorilor. Cu reţete noi sau de odinioară, cei prezenţi vor îmbia vizitatorii să deguste şi să aprecieze aromele speciale ale bucatelor româneşti. Cei interesaţi vor putea cumpăra carne de oaie proaspătă sau preparată în diferite moduri, caşcaval, brânză de burduf cu aromă de cetină de brad şi must, întrucât la târg vor fi prezenţi şi producători autohtoni, ce îşi vor expune produsele spre comercializare. 

Imaginea de târg românesc va fi completată de prezenţa unui producător de bere, într-un cadru amenajat rustic. Acesta va oferi, spre vânzare, un sortiment de bere şi va participa la activităţile târgului prin organizarea de jocuri interactive şi concursuri adresate vizitatorilor. 

Evenimentul din Piaţa Obor se va desfăşura sâmbătă, între orele 10:00 - 18:00, şi duminică, între orele 10:00 - 16:00. De săptămâna viitoare, Caravana "Alege Oaia' va putea fi găsită şi în alte locaţii din ţară. Astfel, pe 11 noiembrie, caravana va poposi la Ploieşti, pe platoul din faţa Palatului Culturii. 

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a lansat pe 26 octombrie, la Romexpo, în cadrul târgului INDAGRA 2017, campania de informare şi promovare a consumului de carne de oaie denumită 'Alege Oaia!'. În demersul său, MADR are sprijinul tuturor crescătorilor de ovine din România, care doresc, prin intermediul acestei campanii, să determine consumatorii să manifeste mai mult interes pentru carnea de oaie şi preparatele din carne de oaie. 

Obiectivul final al acestei campanii este de a informa consumatorul asupra modului de preparare a cărnii de oaie şi a produselor din carne de oaie, cât şi de dezvoltare a unei culturi culinare în ceea ce priveşte consumul de carne de oaie. 

Totodată, se doreşte sprijinirea crescătorilor autohtoni de ovine şi înfiinţarea unei pieţe de gros care va constitui un intermediar între crescătorii de ovine şi canalele de comercializare (retail şi magazine de proximitate). AGERPRES

×