x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social CTR conectează tinerii la piaţa muncii

CTR conectează tinerii la piaţa muncii

de L. Budin    |    29 Sep 2020   •   11:04
CTR conectează tinerii la piaţa muncii

În condiţiile în care pandemia a bulversat piaţa muncii, Consiliul Tineretului din România (CTR) organizează traininguri pentru cei care vor să ofere ajutor şi consiliere altora, de vârsta lor, în căutare de job. Vor fi selectaţi şi formaţi 18 tineri din România şi 7 din Republica Moldova care, la rândul lor, vor împărtăşi cele învăţate cu cei din comunităţile din care provin.

 

CTR organizează între 15 septembrie şi 15 martie un nou proiect, Quality Employment for Youth, care îşi propune să le ofere tinerilor acces la traininguri de calitate pentru a se conecta la piaţa muncii. Programul este sponsorizat de German Marshall Fund - Black Sea Trust for Regional Cooperation, prin fondurile de urgenţă alocate COVID-19.

 

Sesiuni gratuite

Sesiunile de formare vor fi online şi sunt gratuite. Cei care doresc să facă parte din proiect trebuie să completeze până pe 6 octombrie un formular, afişat pe pagina de Facebook şi pe site-ul CTR. „În funcţie de răspunsuri, vom tria 25-30 de candidaţi, care vor intra în faza de interviu”, precizează Adrian Lăzărescu, secretar general al Consiliului.

 „Programul este folositor în context pandemic şi vine din nevoia constantă de a oferi informaţii în legătură cu ceea ce apare pe piaţa muncii”, spune Adrian.

Pe parcursul celor trei luni, se vor aborda teme de interes precum drepturile angajaţilor, comunicare post-COVID, folosirea uneltelor digitale. „Vrem să abordăm domenii cât mai relevante, fiindcă la sfârşitul lui ianuarie 2021 vrem să organizăm şi un târg online de joburi”, spune Adrian.

 

Pot participa la selecţie persoane cu vârste între 14 şi 35 de ani, aşa cum prevede Legea tinerilor.

 

 

×