x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Cum îţi protejezi maşina de spălat

Cum îţi protejezi maşina de spălat

01 Noi 2018   •   20:10
Cum îţi protejezi maşina de spălat

Maşina ta de spălat, atât de utilă în casă, are o mulţime de inamici care îi scurtează în fiecare zi viaţa. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să eviţi reparațiile foarte scumpe.

În primul rând, trebuie să verifici periodic furtunurile care alimentează cu apă mașina de spălat și care ajută la evacuarea ei. De obicei acestea se uzează după câţiva ani. Dacă nu mai sunt etanşe, iar mașina nu mai primește cantitatea de apă necesară se poate bloca. Atunci când speli, închide bine fermoarele la hanorace, pantaloni sau geci prevăzute cu fermoare din metal. Nu numai că rişti să îți agațe și să rupă hainele mai delicate, dar fermoarele din metal deschise se pot agăța în striațiile cuvei sau pot zgâria hubloul de sticlă.

Când le speli, protejează sutienele în fețe de pernă sau în săculeți speciali concepuți pentru mașina de spălat. Balenele din metal care se găsesc aproape în toate sutienele pot ieși din cupe și pot deteriora cuva mașinii. Verifică pantalonii sau gecile să nu ai monede uitate prin buzunare. Monedele de metal, ca și fermoarele, pot cauza stricăciuni ireparabile mașinilor de spălat.

Mirosul neplăcut și depunerile de calcar

Ferește-te să speli prea des cu apă rece, chiar dacă pare că economiseşti bani și că rufele colorate se decolorează mai încet. Folosind prea des apa rece, mineralele și calcarul din apă se depun mai ușor pe întreaga instalație. Este bine să speli mai des cu apă caldă și să adaugi, o dată la două sau trei luni, puțin oțet pentru a preveni depunerile de calcar.

Cantitatea de detergent

O cantitate prea mare de detergent îți deteriorează și rufele, pentru că le decolorează, și sunt mai greu de clătit, dar și mașina de spălat. Particulele fine de detergent pudră pătrund în tabloul de comandă al mașinii de spălat și deteriorează circuitele. De aceea, este bine să folosești cantitatea potrivită de detergent și niciodată prea mult. După ce speli, ai grijă să scoți imediat hainele să se usuce și să lași capacul mașinii de spălat deschis cel puțin o zi pentru a se aerisi bine. Dacă lași rufele ude peste noapte în cuvă, umezeala contribuie la apariția mucegaiului și mașina capătă un miros neplăcut.

Ai grijă să nu depășești niciodată cantitatea maximă de rufe admisă de mașină. Ba chiar este recomandat să pui întotdeauna mai puțin cu aproximativ jumătate de kilogram de rufe. O încărcătură prea grea distruge suspensiile și articulațiile cuvei.

 

×
Subiecte în articol: protecţie masina de spalat