x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Cum să te pregătești pentru toamnă

Cum să te pregătești pentru toamnă

30 Aug 2019   •   11:00
Cum să te pregătești pentru toamnă

După zilele călduroase de vară, când parcă totul stă în loc și suntem dornici de soare, plajă și mare, acum vine momentul când temperaturile scad, încep ploile, se strâng recoltele, elevii încep școala, natura se pregătește pentru iarnă. Iată ce poți să faci pentru a te adapta mai ușor la schimbări și a întâmpina acest anotimp cu bucurie.

  • Fă-ți ordine în șifonier. Este timpul să pui deoparte hainele ușoare de vară și să scoți îmbrăcămintea mai groasă.  Caută în magazine noile modele de pulovere și fuste, scoate pantofii din cutii. Este și timpul șosetelor, papucilor pufoși și a pantalonilor de trening.
  • Plimbă-te prin parc și admiră covorul de frunze uscate. Culorile lor sunt uimitoare, așa că adună-le și împodobește-ți casa cu ele. Este și vremea tărtăcuțelor, pe care le poți vopsi ori le lași așa cum sunt, și pune-le pe pervaz.
  • Mănâncă fructe de sezon. Este vremea merelor, perelor, prunelor. Fă must din struguri ori mergi la târguri. Producătorii au multe soiuri și oferta este bogată.
  • Gătește prăjituri din fructe. Acum este momentul să faci mere caramelizate ori plăcinte cu dovleac.
  • Participă la sărbătorile care celebrează acest anotimp bogat cu dansuri, cântece, mâncăruri gustoase și vinuri alese.
  • După ce ai hoinărit toată vara pe cărări de munte ori pe plaje însorite, este momentul să mai stai și pe acasă, să te uiți la filmele și serialele preferate.
  • Bea o ciocolată caldă, un pahar cu lapte și scorțișoară ori o cafea cu aromă de vanilie, alune sau ghimbir.

 

Dacă ai curte, tunde gazonul, mută în casă plantele care nu rezistă la frig, protejează trandafirii și arbuștii, adună frunzele și crengile uscate.

 

Ai grijă de pielea ta

Pentru a-ți proteja tenul de ploaie și frig folosește creme și măști hidratante, dar și soluții care îți vor îndepărta petele provocate de soare. Taie-ți părul pentru a scăpa de vârfurile despicate și vopsește-te pentru că soarele cu siguranță ți l-a decolorat. Pentru corp ai la dispoziție tot felul de uleiuri naturale, cum sunt cele din cocos, măsline, argan. Mergi la masaj și fă o cură de dezintoxicare mâncând multe legume.

×